Area Sales Manager till VårgårdaHus

Area Sales Manager till VårgårdaHus

Har du en bakgrund inom försäljning med erfarenhet inom projektledning och affärsutveckling och söker din nästa utmaning i karriären? Har du goda ledaregenskaper samt besitter en initiativtagande, ansvarstagande och problemlösande förmåga? Vill du vara en del i att förverkliga människors drömmar och har ett gediget intresse för hus och byggnation? Triggas du av att kalkylera smartaste lösningarna såväl för kunden som för affären och sedan har förmågan att coacha andra att göra samma sak är detta rollen för dig!

Om företaget
VårgårdaHus är idag en av Sveriges största hustillverkare med fokus på att hjälpa människor att köpa ett hem. Företaget jobbar offensivt med att utveckla sin portfölj för att möta den medvetna kunden gällande pris, design, kvalitet och kunskap runt processen att bygga ett hem. Försäljningen bedrivs via fristående nätverk av agenturer från Malmö i söder till Umeå i norr som representerar tre olika varumärken; VårgårdaHus, Vårgårda Fritidshus och HusCompagniet. VårgårdaHus AB är del av HusCompagniet A/S, som är Danmarks största hustillverkare och nyligen noterades på Nasdaq i Köpenhamn.

Om tjänsten
VårgårdaHus organiserar sig nu för att kunna möta en ännu större volym i framtiden! Rollen som Area Sales Manager riktar sig mot dig som vill utvecklas och växa tillsammans med bolaget.

I din roll som Area Sales Manager kommer du att ha det övergripande ansvaret för affärerna i din region med ansvar för att säljleda agenter regionen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Ansvara över kundens resa från offert, inklusive ritningar och leverans från fabrik till slutbesiktning
 • Säkra fördelning av leads till agenter i din region, samt följa upp hanteringen av dessa potentiella kunder
 • Arbeta tillsammans med marknad och agenturer för att säkra kvalitativa leads genom kapacitetsbedömning och dimensionering
 • Coacha, stötta och utmana agenter från första kontakt till att aktivt verka för avtalsskrivning inklusive uppföljning av delavslut i köpprocessen
 • Driv att hitta smarta lösningar för kund och kapacitet att budgetera och kalkylera individuella projekt
 • Löpande följa upp det ekonomiska utfallet, samt analysera och prognostisera projekten
 • Vara aktiv i ledarskap och coachande mot agenter och supporterande funktioner
 • Inhämta försäljningsprognoser från agenter och konvertera till omsättningsmål
 • Säkra aktiv användning av verktyg och applikationer av berörda individer för att kunna leda verksamheten inom regionen
 • Aktivt verka för moraliskt och etiskt korrekt agerande i linje med gällande avtal och lagar
Tjänsten är en direktrekrytering till VårgårdaHus med placering i Malmö med tillämpad provanställning på 6 mån och med tillträde enligt överenskommelse.

Om dig
Vi söker dig som har ett högt säljdriv och förmåga att leda både direkt och indirekt. En förutsättning för rollen är att du lägst har en kandidatexamen från universitet eller högskola inom ekonomi eller liknande område. Du bör ha arbetat i något CRM-system samt ha tidigare erfarenhet av budgethantering och strategiskt arbete med affärsplanering, verksamhetsutveckling och konkurrentanalyser. Har du tidigare erfarenhet av hus- och byggbranschen är det meriterande.

Som person har du en god kommunikativ förmåga att verbalt och skriftligt uttrycka dig på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Du har en god analytisk förmåga och kan självständigt fatta beslut såväl som att ta ansvar för dina beslut och ge andra beslutsunderlag. Dina goda ledaregenskaper och drivkraft att utveckla kultur och värderingar i en organisation kommer att göra dig framgångsrik i rollen. Du får energi av att självständigt driva projekt framåt, från planering till genomförande. Du har lätt för att samarbeta, bygga relationer och navigera i nya sammanhang och drivs av att leda, inspirera och utveckla människor parallellt med att hantera konflikter och skapa tydliga ramverk. Vidare har du en förmåga att se helheten parallellt med en detaljorientering och innehar en administrativ kapacitet.

Vi ser även att du har en förmåga att lätt hantera abstrakt information med en föränderlig verklighet. Det innebär att du måste triggas av att hantera och förenkla komplexitet och förstår dominoeffekter och konsekvenser i den operativa verksamheten.

Viktigt för tjänsten är:
 • Du har lägst en kandidatexamen från högskola och/eller universitet inom ekonomi eller liknande område
 • Tidigare dokumenterad erfarenhet av att leda, inspirera och förflytta en säljorganisation
 • Erfarenhet av att kalkylera projekt, budgetansvar samt definiera säljmål och relaterad aktivitetsplan
 • Flytande svenska och engelska i tal såväl som skrift
Kontaktuppgifter
I denna rekryteringsprocesser samarbetar vi med VårgårdaHus. All kontakt går inledningsvis via Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Johanna Lydén via johanna.lyden@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Area Sales Manager Säljchef VårgårdaHus Adecco Malmö
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 3 juni 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.