Upphandlingskoordinator till världsledande företag inom medicinteknik

Upphandlingskoordinator till världsledande företag inom medicinteknik

Är du strategisk, analytisk och strävar efter att arbeta i en koordinerande roll? Har du tidigare även erfarenhet av offentliga upphandlingar? Nu öppnas en möjlighet för dig att bli en del av upphandlingsarbetet inom ett globalt och innovativt företag som brinner för att förbättra livet för människor med hjärtsjukdomar. Du fyller en enormt viktig roll som ansvarig för företagets upphandlingar och bidrar på så sätt till att företaget kan fortsätta sitt goda arbete för patienterna.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Edwards Lifesciences räkning en Upphandlingskoordinator till deras kontor i Malmö med ansvar för företagets anbudsprocesser.

Edwards är världsledande inom utveckling och försäljning av hjärtklaffar, med säte i USA och europeiskt huvudkontor i Schweiz. Den nordiska organisationen består av ca 30 medarbetare och har sitt huvudkontor i Malmö. Edwards är inne i en stark tillväxtfas tack vare lanseringen av flera nya innovativa produkter och där du som medarbetare får vara en del av deras fortsatta utveckling på den internationella marknaden.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Edwards.

Arbetsuppgifter

Som Upphandlingskoordinator kommer du leda anbudsprocessen för den nordiska organisation. Du kommer ha en koordinerande roll där du samarbetar med säljteamet och övriga avdelningar inom företaget för att sammanställa anbud för offentliga upphandlingar. Du kommer även genomföra analyser av tilldelningsbeslut och ansvara för uppföljning och administration kopplat till avtalen.

I dina ansvarsområden ingår exempelvis:
 • Koordinera och administrera anbudsprocessen för de nordiska länderna.
 • Hålla dig uppdaterad med upphandlingskrav för Norden och EU
 • Kontakt med inköpsavdelningar och andra externa samarbetspartners, såsom lokala branschorganisationer
 • Analysera utfall av genomförda anbud
 • Ansvara för uppföljning och administration kopplat till avtalen
 • Administrera offerter
Vi söker dig som
 • Har en avslutad högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, inköp, upphandling eller juridik. Alternativt att du erhållit likvärdig kunskap från arbetslivet.
 • Har erfarenhet av offentlig upphandling eller på annat sätt arbetat med anbud och avtalsprocesser
 • Talar och skriver ett av de skandinaviska språken samt engelska obehindrat i både tal och skrift.
Meriterande
* Erfarenhet från medicinteknik- eller läkemedelsbranschen

Denna tjänst passar dig som vill fortsätta utvecklas i en internationell miljö där du får ett viktigt och stort ansvar och möjlighet att påverka verksamhetens utveckling framåt. Som person är du engagerad och lyhörd för verksamhetens behov och har förmågan att leda och vidareutveckla företagets upphandlingsfunktion. Du har en god samordningsförmåga och ser vikten av att arbeta noggrant och strukturerat i dina arbetsprocesser. Är du dessutom en lagspelare såväl som du tar stort eget ansvar för att leverera resultat inom satta deadlines har du hittat rätt!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Placering: Malmö
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Edwards önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Edwards Lifesciences roots date to 1958, when Miles Lowell Edwards set out to build the first artificial heart. Edwards was a 60-year-old, recently retired engineer holding 63 patents in an array of industries, with an entrepreneurial spirit and a dream of helping patients with heart disease. His fascination with healing the heart was sparked in his teens, when he suffered two bouts of rheumatic fever, which can scar heart valves and eventually cause the heart to fail.
Edwards partner with physicians to innovate products designed to help patients live longer, healthier and more productive lives. We focus on medical technologies that address large and growing patient populations in which there are significant unmet clinical needs.