Trafikingenjör till Svedala kommun

Trafikingenjör till Svedala kommun

Svedala kommun är en framtidsinriktad kommun som satsar på att skapa en säker och attraktiv gatu- och parkmiljö. Vill du vara med och bygga samt underhålla ett fungerande samhälle? Vi söker nu dig med en högskole-eller civilingenjörsexamen som vill utveckla och förvalta Svedala kommuns infrastruktur. Du erbjuds en bred och omväxlande roll inom trafikområdet och vi välkomnar såväl nyexaminerade som dig med arbetslivserfarenhet. Om du har erfarenhet från en liknande roll sedan tidigare är det meriterande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Svedala kommuns räkning en trafikingenjör till gatu- och parkenheten. Gatu- och parkenheten ansvarar för driften av kommunens grönytor, gator, vatten- och avloppsnät samt fordon. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp och ha ett nära samarbete med den strategiska planeringsenheten samt park- och gatupersonal. Tjänsten är en utökning av det befintliga teamet och du kommer att få mycket ansvar från start. Teamet du kommer att tillhöra kännetecknas av en god sammanhållning och en stämning med högt i tak. Gemensamma aktiviteter som grillning och träningspass med instruktörer sker kontinuerligt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av Svedala kommun.

Arbetsuppgifter

Som trafikingenjör hos Svedala kommun kommer du arbeta brett och variationsrikt inom trafikområdet där din främsta uppgift är att verka för en säker och hållbar trafikmiljö inom kommunen. Du kommer arbeta med projekten hela vägen från planering till genomförande och beslut om åtgärder inom trafikområdet. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp och ha ett nära samarbete med många olika interna avdelningar och externa kontaktytor. De externa kontaktytorna innefattar allt från allmänheten till entreprenörer, konsulter, myndigheter, politiker och andra verksamheter i kommunen.

Du kommer exempelvis att:
 • Arbeta med trafikplanering i befintlig miljö
 • Ansvara för trafikfrågor vilket inkluderar detaljplaner, exploateringsarbete samt olika utvecklingsprojekt
 • Hålla i trafiksäkerhetsgruppen där politiker närvarar
 • Ansvarig för lokala trafikföreskrifter, vilket läggs in i geosecma
 • Ansvara för kollektivtrafikfrågor
 • Genomföra trafikutredningar och bullerutredningar till exploateringsprojekt
 • Hantera tillgänglighetsfrågor på allmän platsmark
 • Ansvara för regionalplanering såsom kommunens arbete med NTI, RTI och regional cykelplanering
Vi söker dig som
 • Har en relevant högskole- eller universitetsexamen inom trafikteknik, lantmäteri, samhällsplanering eller liknande
 • Har B-körkort
 • Talar och skriver svenska obehindrat då all kommunikation sker på svenska
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från arbete i en kommun med exempelvis samhällsbyggnad, trafikfrågor eller trafikplanering. Om du dessutom har erfarenhet av Geosecma är det en ytterligare bonus!

Vi ser att du som person är en god samarbetspartner och är serviceinriktad i samspelet med både kollegor och kommuninvånare. Det ligger i arbetets karaktär att verksamheten är föränderlig och styrs av yttre faktorer, det har därför stor betydelse att du är flexibel och har förmågan att prioritera och lösa dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt med kommuninvånarnas bästa för ögonen. Vidare är du uthållig och har förmåga att fokusera på målet och arbetar tills projekt är avslutat eller resultat är uppnådda. Du kommer att ges en stor frihet under ansvar att driva dina projekt, därmed ska du även ha en ansvarstagande förmåga.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, flexmöjligheter finns.
 • Placering: Svedala kommun
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svedala kommun är en framtidsinriktad kommun med cirka 20 000 invånare. Vi ser till att kommuninvånarna får en säker och attraktiv gatu- och parkmiljö, god vård och omsorg, rent vatten och att vi har en riktigt bra skola för barn och ungdomar. Vi planerar nya bostadsområden och sköter grönområden och gator. Hos oss arbetar du med spännande jobb där du är med om att bygga samt underhålla ett fungerande samhälle.