Talent relations manager till nystartat it-konsultbolag

Talent relations manager till nystartat it-konsultbolag

Har du alltid lockats av att själv få sätta förutsättningarna för din framgång och att vara med i starten på något nytt? För tre år sedan startade IT-konsultbolaget Digitalent upp i Stockholm. Nu är de 50 anställda och det har äntligen blivit dags att sätta upp ett kontor i centrala Malmö! Nu söker de dig som vill jobba operativt och strategiskt, högt och lågt, med spännande frågor inom Talent Acquisition och HR. Som en av de första personerna på plats kommer du få vara med och bygga upp hela Malmö-kontoret - bara du sätter gränserna för vad ni kan göra för att hitta rätt kollegor!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vårt systerbolag Digitalents räkning en Talent Relations Manager med passion för människor och IT. Digitalent är en start-up inom Academic Work-koncernen och efter 3 framgångsrika år i Stockholm väljer Digitalent nu att etablera sig i Malmö för att utöka sin affär, och här får du möjlighet att vara med och skapa, påverka och driva. Tillsammans med regionchefen kommer du att se till att Digitalent blir en självklar arbetsgivare för IT-konsuler i Malmö.

Tjänsten är en rekrytering och du kommer att bli anställd direkt av Digitalent.

Arbetsuppgifter

Rekrytering av riktigt duktiga IT-konsulter är en nyckelaktivitet för Digitalents framgång, och det är du som kommer vara ansvarig för tillväxten i Malmö. Som Talent Relations Manager har du därför en nyckelroll i bolaget. Att attrahera branschens bästa kompetens inom IT är tufft, men det är de kandidaterna vi vill åt och det är här du kommer ha ditt största fokus.

För att lyckas attrahera och rekrytera de vassaste IT-konsulterna inom modern utveckling och IT krävs ett ihärdigt och långsiktigt relationsarbete. LinkedIn, och din erfarenhet av rekrytering kommer vara dina främsta vapen för framgång då du kommer driva rekryteringen från start till mål! Du som söker tjänsten som Talent Relations Manager är en fena på att nyttja ditt såväl digitala som personliga nätverk för att skapa och behålla relationer. Du trivs mycket bra i både samtalet och i mötet med nya människor, här kommer du göra mest skillnad.

Utöver detta så kommer du även att arbeta med ytterligare aktiviteter för att stärka Digitalents närvaro och Employer Brand i Malmö, allt för att nå kandidatmarknaden. Dina initiativ och ditt nytänkande kommer vara avgörande för att skapa en medvetenhet om Digitalent i Malmö, och här kommer du få driva det arbetet framåt.

Såhär säger Linnea som varit Talent Relations Manager på Digitalent sen 2017:
Rollen som Talent Relations Manager passar dig perfekt om du gillar personliga relationer, har en förmåga att driva och pusha ditt eget arbete framåt samtidigt som att du verkligen vill nå dina och Digitalents mål. Min vardag är varierande och utmanande, men det finns inget som kan mäta sig med känslan av när en ny kollega väljer att börja hos oss!

Vi söker dig som

Vi söker dig som delar den passion och det engagemang som just nu bubblar inom Digitalent. Någon som vill vara med och bidra med erfarenhet, idéer och kreativa lösningar på de utmaningar som Digitalent kommer möta, på talangmarknaden och i våra rekryteringsprocesser.

För att du ska trivas och lyckas i rollen tror vi även att du:
  • Har minst 2 års erfarenhet (men gärna mer!) av IT-rekrytering, employer branding eller HR-arbete i en IT-nära bransch sedan tidigare
  • Har en passion för teknik! Du brinner för IT och du har god kunskap i tekniska termer, kompetenser och heta trender på den digitala marknaden. Att befinna dig mitt i den digitala världen är ett måste för dig!
  • Har ett strategiskt och affärsmässigt mindset och trivs med att jobba i en jobba i en agil miljö med stort ansvar och med möjlighet att påverka
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, båda språken kommer att användas i såväl tal som skrift i arbetet
Det är mycket meriterande om du har ett etablerat nätverk av potentiella kandidater inom IT-branschen i Malmö.

Som person beskriver du dig som initiativtagande och resultatinriktad. Dessa egenskaper kommer väl till pass när det gäller att hitta nya kreativa vägar för att bygga ett effektivt nätverk. Tillsammans med dina relationsskapande och strukturerade egenskaper knyter du nätverket nära dig och därigenom når du resultat. Du är mycket prestigelös och flexibel när det kommer till att ta ansvar för såväl ditt område som Digitalents resultat. Du bidrar med tankar och idéer till hur Digitalent kan utvecklas till att bli marknadens bästa IT-konsultbolag och bidrar med en härlig energi till teamet!
  • Start: Februari/Mars med hänsyn till uppsägningstid
  • Placering: Centrala Malmö
  • Närmsta chef: Regionchef i Malmö
  • Lön: Fast månadslön, möjlighet till delägarskap och ett konkurrenskraftigt förmånspaket
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Kontakt: Linnea Börjesson, Talent Relations Manager i Stockholm. Linnea.borjesson@digitalent.se
Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se