Sales & Key Account Manager - Europe till inredningsföretaget Eightmood

Sales & Key Account Manager - Europe till inredningsföretaget Eightmood

Always inspire. Med detta motto har Eightmood inte bara gjort sig ett namn på den svenska heminredningsmarknaden och vuxit från 0 till 125 miljoner i omsättning på 7 år, utan även uppmärksammats för sina kollektioner internationellt. Sedan ett par år tillbaka har man expanderat både i Europa och nu senast till USA. Expansionen forsätter på den Europeiska marknaden, därför söker Eightmood en affärsdriven Sales & Key Account Manager - Europe med fokus på fortsatt tillväxt på både befintliga och nya kunder på kontinenten.

Information om uppdraget

Söker du en utmanande tjänst inom försäljning, där du får möjlighet att ansvara för företagets befintliga kunder i Europa kombinerat med bearbetning av nya potentiella storkunder? Vill du vara en del av ett drivet team i ett expansivt globalt företag och jobba både operativt och strategiskt? Har du erfarenhet från B2B försäljning, är strukturerad och drivande samt redo att ta nästa kliv i karriären?

Då kan du vara rätt person för Eightmood där du i rollen som Sales & Key Account Manager - Europe kommer erbjudas ett utmanande, händelserikt och utvecklande arbete.

Eightmood har idag ca 30 medarbetare. Kontoret är beläget i ljusa och fräscha lokaler i Saltimporten, vid Malmös hamninlopp, som idag är ett av Malmös kreativa hub. Lokalerna är en inspirerande miljö där kontor är integrerat med showroom. Eightmood har idag även kontor i Boca Raton (US), Stockholm, Sevilla, samt showroom i Bryssel, Milano, Zurich, New York, Atlanta, Dallas och Toronto.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Eightmood.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att ansvara för försäljningen på de Europeiska marknaderna både i avseende befintliga såväl som nya kunder både genom direktförsäljning och via agentnätverk. Du kommer att vara en del av ett ambitiöst team som jobbar sammansvetsat, har kul ihop och är måldrivna.

Eightmood har haft en positiv tillväxt på dessa marknader, och nu är målsättningen på fortsatt expansion. Du kommer huvudsakligen att fokusera på affärsutveckling och försäljning för att hitta nya affärsmöjligheter. Därför kommer du både taktisk och strategisk hitta nya möjligheter för att driva försäljningen på dessa marknader proaktivt, för att nå Eightmoods ambitiösa tillväxtmål.

Du kommer att vara experten i avseenden som sortiment, kampanjer, priser, konkurrenter och marknad där du agerar bollplank och rådgivare till kunderna. Kunderna är framförallt stora möbelvaruhus/kedjor och där kontakten främst sker med inköpsorganisationen varpå de förväntar sig en hög servicenivå och professionalitet.

För at nå Eightmoods högt satta mål så kommer det krävas att både driva tillväxten på befintliga storkunder men även genom strategisk nykundsbearbetning. I din roll ansvarar du även för uppföljning av agentnätverket på respektive marknad och ser alltid till att de har Eightmood i top-of-mind bland de varumärken de representerar.

För att lyckas i rollen kommer det krävas en stark närvaro på respektive marknad varför resor kommer vara en del av din vardag med uppskattningsvis upp till 50 resdagar per år.

Att arbeta som Sales & Key Account Manager - Europe hos Eightmood är krävande, för att trivas ska du vara målfokuserad, ha en vinnarskalle och inte vara den som ger upp i första taget. I gengäld kommer du erbjudas en roll där du verkligen har möjligheterna att sätta ramarna för din egen framgång i ett av inredningsbranschens mest spännande bolag.

Vi söker dig som
 • Tilltalas av den utmaning som tjänsten innebär och som verkligen brinner för service och försäljning
 • Har en bakgrund som Key Account Manager, Försäljningsansvarig/chef eller storkundssäljare med erfarenhet av att arbete mot inköpsorganisationer
 • Har vana av att arbeta internationellt och förståelse för hur affärer görs i olika länder
 • Har erfarenhet av samordning och projektledning kopplat till försäljning
 • Har vana av att driva försäljning både på egen hand men även via andra
 • Talar och skriver både svenska och engelska obehindrat, då du kommer använda båda språken dagligen
Troligtvis har du en bakgrund inom B2B-försäljning av konsumentprodukter, allra helst från mode- eller inredningsbranschen. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med agenter är det mycket meriterande.

Som person har du en hög affärsmässighet, har lätt för att identifiera möjligheter som inte är uppenbara för andra och trivs i en dynamisk miljö. Du sätter höga mål både för dig själv och din omgivning och arbetar fokuserat för att uppnå önskat resultat, även när det blir tufft. Då en stor del av ditt arbete handlar om att sätta strukturer så förväntar vi oss att du är en god organisatör som sätter tydliga ramar och riktlinjer för både dig själv och andra att arbeta efter. Givetvis förväntar vi oss även att du är en relationsbyggare av rang, som både har lätt för att skapa nya relationer och underhålla befintliga. Du är inte rädd för att ta för dig och tuffa prisförhandlingar njuter du av.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse med Eightmood
 • Placering: Saltimporten, Malmö
 • Sista ansökningsdag: 2019-01-12
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Eightmood is one of the largest growing Scandinavian interior design brand. Today Eightmood work with over 700 partners in 36 international markets.

The company was founded in 2010 by a group of people from completely different backgrounds but who are equally driven by a common passion for interior design.

Eightmoods vision is to make modern interior design available for everyone. Eighmood capture global interior trends and refine them into eight different design concepts, built up by both textile items and complementary home accessories. People strive to inspire one another. Eightmood provides the tools for everyone to express their own style, and create a unique home.