Säljansvarig inom teknikbranschen

Säljansvarig inom teknikbranschen

Redan idag är eBOM en välrenommerad aktör på marknaden inom Molntjänster för teknikbranschen. Deras målsättning är att öka effektiviteten i deras kunders vardag och optimera deras processer med effektiva molnlösningar inom Product Lifecycle Management (PLM). Som Säljansvarig kommer du att ha en likadelad teknisk och kommunikativ roll där du kommer att ansvara för kundstocken inom Doc Connect En egenutvecklad produkt.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för eBOMs räkning en Säljansvarig med placering i World Trade Center, Västra hamnen, Malmö.

eBOM hjälper kunder med att föra in verktyg och metoder för att de ska kunna tillverka mer effektivt. Deras stora samarbete sker tillsammans med Arena Solutions där Doc Connect är en nylanserad produkt som eBOM utvecklat och som fokuserar på integration mellan Word och Arena. Ditt arbete som Säljansvarig innebär därmed att du arbetar mot redan befintliga kunder till Arena och du ges här möjlighet att komma in i ett tidigt stadie i både utveckling och tillväxt. I rollen erbjuds du alltså en unik chans att bli expert inom Doc Connect!

I denna roll ges du också stor frihet i att styra och förlägga ditt arbete på bästa sätt utifrån dina kunders behov. Det finns även möjlighet att arbeta hemifrån men du kommer att tilldelas ett kontor på kontorshotellet World Trade Center där du tillsammans med företagets VD sköter försäljningen från Malmö.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos eBOM.

Arbetsuppgifter

Säljrollen kan delas in i två huvudområden:
1. Outbound: Majoriteten av rollen innebär att ta kontakt med potentiella kunder som redan idag är kunder till Arena. Här är det viktigt att välja ut rätt kunder baserat på dess storlek och affärsområde för att kunna presentera rätt lösning utifrån kundens behov. Du behöver inte prospektera fram nya kunder men det är viktigt att du tar kontakt med relevanta kunder, vilket ställer krav på teknisk kompetens och din förmåga att driva en affär från start till mål.

* Inbound: Denna del avser de affärskontakter och kunder som genereras till dig och som själva upptäckt Doc Connect. Detta är kunder som tar kontakt med eBOM på egen hand genom att exempelvis ladda ner en gratis provmånad av Doc Connect. Ditt arbete med dessa kunder avser att ta kontakt för att känna av framtida behov.

Eftersom Doc Connect är nylanserat kommer den största delen i dagsläget att innebära att du arbetar Outbound. Även om du inte behöver prospektera fram nya kunder måste du vara bekväm med att ta kontakt med kunder både via telefon och mail och drivas av säljarbetet. När du identifierat behov hos kunden är ditt ansvar sedan att sätta ihop ett demomöte tillsammans med kund. Du demar via webb och visar hur Doc Connect kan användas och vilken nytta detta utgör för din specifika kund.

I dina ansvarsområden ingår även exempelvis:
 • Prisförhandlingar med kunder
 • Administrera förlängning av prenumeration och licenser samt fakturering
 • Merförsäljning på kunder
 • First line support av Doc Connect
Vi söker dig som
 • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet från B2B försäljning inom IT-relaterat område.
 • Har mycket goda kunskaper inom Word, Excel samt Powerpoint då du kommer att arbeta mycket med samtliga program
 • Talar och skriver engelska obehindrat
Meriterande
 • Erfarenhet av att demonstrera och presentera material
 • Erfarenhet av något CRM-system
 • Erfarenhet av PLM-system, ERP/CAD
För att passa för denna roll söker vi dig som har en entreprenörsanda och som trivs med mycket kundkontakter. Arbetet är mycket varierande och det är viktigt att du har drivet av att arbeta med sälj men samtidigt kan trivas med lugnare dagar och administrativa uppgifter. För att fånga kunden på bästa sätt är du inlyssnande och nyfiken. I denna tjänst handlar det inte om att kränga sälj utan din uppgift är att skapa långsiktiga relationer till dina kunder där du erbjuder dem den bästa lösningen utifrån deras behov. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter väger tungt då du behöver känna dig bekväm med mycket kundkontakt men också i hantering av olika datorsystem.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, Västra Hamnen
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och eBOMs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Såhär beskriver eBOM sin vision och företag:
We serve companies that change the world with innovative products. Product development of complex high tech products, Consumer electronics and Medical Devices in a global environment is becoming increasingly difficult. eBOM helps our customers to do this and introduce new products faster, with better quality and less hassle with cutting edge IT-solutions and services.

By leveraging ready to deploy cloud IT-solutions and implement them with standardized practices, eBOM gets customers from labor intensive and error prone ways of working into collaborative mode that stream lines information flow across the company and connected supply chain.