Redovisningsekonom till världsledande företag inom medicinteknik

Redovisningsekonom till världsledande företag inom medicinteknik

Nu har du chansen att utveckla din kompetens och arbeta gentemot hela norden på ett innovativt och globalt företag. På Edwards Lifesciences blir du en viktig del av organisationens mål - att hjälpa människor med hjärtsjukdomar. Om du letar efter en långsiktig tjänst med ett stort eget ansvar, look no further! Sök nedan!

Information om uppdraget

Edwards är världsledande inom utveckling och försäljning av hjärtklaffar, med säte i USA och europeiskt huvudkontor i Schweiz. Den nordiska organisationen består av ca 40 medarbetare och har sitt huvudkontor i Malmö. Edwards är inne i en stark tillväxtfas tack vare lanseringen av flera nya innovativa produkter och där du som medarbetare får vara en del av deras fortsatta utveckling på den internationella marknaden.

I rollen som redovisningsekonom kommer du få möjligheten att vara redovisningsstöd mot Sverige, Norge, Danmark och Finland. Detta är en fantastisk chans för dig som vill utvecklas och bygga meriter inför framtiden. Eftersom du arbetar med flera länder så vet du också att det innebär olika regler och förhållningssätt för varje land - här kommer det vara viktigt att du kan planera ditt arbete väl, men också vara medveten om att planer kan ändras från dag till dag beroende på vad som sker i varje land! Tjänsten är starkt präglad av ett närvarande ledarskap, en aktiv feedback-kultur och en organisation som uppmuntrar dig att känna stolthet i ditt arbete!

Du kommer att erbjudas en gedigen upplärning under en längre period för att säkerställa att du fasas in i arbetet på rätt sätt. Inom organisationen finns det goda möjligheter till att bredda dina ansvarsområden och utvecklas vidare inom företaget.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du att vara ansvarig för att tillhandahålla redovisningsstöd för den nordiska organisationen. I rollen har du även flertalet interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du tycker om att bygga starka relationer.
 • Tillgodose komplex bokföringsstöd inklusive dataanalys, bearbetning av fakturor, T&E-betalningar och eskalera icke-rutin/HCP-överträdelse, samt hantera uppföljningar från leverantörer.
 • Avstämma balansräkningar, så som anläggningsregister, moms, upplupna och förutbetalda kostnader, intrastat rapportering, mm.
 • Redovisningsgranskning för att säkerställa att kodningsfakturorna är korrekta och fullständiga samt granska och godkänna slutbetalningarna från företagets användare
 • Leda, planera och genomföra redovisningsprojekt (t.ex. interna, externa, årsslut och SOX-revisioner) inklusive identifiering och genomförande av processförbättringar inom relaterat område
 • Övriga arbetsuppgifter som berör redovisning
Vi söker dig som
 • Har minst fyra års arbetslivserfarenhet inom redovisning och kandidatexamen inom ekonomi, alternativt sex års arbetslivserfarenhet inom redovisning och en gymnasieexamen
 • Du talar och skriver obehindrat på engelska samt ett skandinaviskt språk; då det krävs i det dagliga arbetet
 • Goda kunskaper i Office-paketet
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet av ERP system, exempelvis JDE
 • Erfarenhet av bolagsbeskattning eller bolagsdeklarationer
 • Erfarenhet som redovisningskonsult
Var noga med att beskriva de meriterande erfarenheterna i ditt CV.

Som person är du:
 • Självgående
 • Noggrann
 • Ansvarstagande
Vidare ser vi att du är en driven person som också är mån om att bidra till goda samarbeten såväl internt som externt. Detta är en tjänst med stort ansvar och ett högt tempo, det är därför viktigt att du är flexibel och öppen för snabba förändringar.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, Södra Långgatan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Edwards önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se