Rådgivare till Avfall Sverige

Rådgivare till Avfall Sverige

Vill du skapa en framtid där jordens resurser sparas, inget onödigt konsumeras och där allt kommer till optimal nytta?
Då är det dig vi söker! Du som brinner för miljö och hållbarhetsfrågor och uppdaterar dig om de senaste rönen i branschen. Var med och gör skillnad - läs mer nedan!

Information om uppdraget

Avfall och återvinning är högt på agendan både inom politiken, bland myndigheter och media. Vi i Sverige är duktiga på avfallshantering, men trots detta står vi inför stora utmaningar. Avfall Sverige söker via Academic Work en person som ska bevaka samt utveckla området deponi- och avfallsanläggningar. Deponering i Sverige utgör en ytterst liten del, men kommer aldrig att upphöra. Deponeringsanläggningarna har den senaste tiden utvecklats till att mer likna industriparker där avfall bearbetas och hanteras inför återvinning. Inom tjänsten hanteras även frågor inom energiåtervinning med koppling till avfallsbränsle och askor.

Vi söker dig med ett intresse för hållbar utveckling och som vill göra en insats för samhället. Det förväntas inte från start att du är expert inom området men det är av vikt att du är beredd att utmana dig själv och lära dig under arbetets gång. Tjänsten är ett vikariat från våren 2020 till våren 2021. Arbetet är förenat med en del resor, ca 30-35 resdagar om året inom främst Sverige men även i Europa. Här har du chansen att bygga upp ett stort nätverk inom branschen, både i Sverige och utomlands!

Arbetsuppgifter
 • Vara Avfall Sveriges expert inom deponi- och avfallsanläggningar
 • Stödja Avfall Sveriges medlemmar och andra intressenter med rådgivning inom området
 • Företräda Avfall Sverige i kontakter med olika myndigheter och organisationer, liksom samarbetsorgan i Europa
 • Ansvara för utbildning och kurser inom området samt verka som koordinator i olika arbetsgrupper och nätverk
 • Planera, leda och stödja utvecklingsprojekt inom området
Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsutbildning med inriktning miljö/energi alternativt relevant miljövetenskaplig utbildning exempelvis biolog, geolog eller miljövetare
 • Har minst ett års erfarenhet från avfalls-, anläggnings- och/eller miljöbranschen
 • Är obehindrad i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Det är meriterande om du är välbekant med miljölagstiftningen.

Tjänsten passar dig som söker en mångfacetterad roll där du bygger ett stort nätverk och agerar rådgivare. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående då du på egen hand planerar samt prioriterar din tid och ansvarar för att de arbetsuppgifter du har blir genomförda inom satta deadlines. I linje med det är det av stor vikt att du är strukturerad som person. Vi ser dessutom att du har ett genuint intresse av att knyta kontakter med nya människor och har lätt för att samarbeta med olika parter samt är en god kommunikatör och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Övrig information
 • Start: Våren 2020- Våren 2021
 • Omfattning: Vikariat 1 år
 • Placering: Baltzarsgatan 25, Malmö
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Avfall Sveriges önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se