Projektledare till RWE i Malmö!

Projektledare till RWE i Malmö!

Vill du vara med och bygga framtiden? Grön energi är på kraftig uppgång och RWE söker någon som vill vara med och lägga grunden för framtidens energiförsörjning. Som Projektledare hos RWE har du ansvar för framdrift av havsbaserade vindkraftsprojekt, genom vilka man strävar efter att nå Sveriges mål om 100% förnybar energiförsörjning till 2040. Vill du bli en av framtidens energistjärnor så är denna roll rätt för dig!

Information om uppdraget

RWE söker en projektledare till teamet Development Offshore Wind Nordic & Baltic som ansvarar för affärs- och projektutvecklingen av havsbaserade vindkraftsprojekt i Norden och Baltikum. Hos RWE får du ett dynamiskt arbete där relationer, utveckling och strategi kommer vara en stor del av din vardag. Du kommer att utgå från RWE:s kontor i Malmö.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på RWE. Uppdraget är på heltid och är långsiktigt med överrektyering, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Ansvara för framdrift av havsbaserade vindkraftsprojekt med status-, tidplan- och budgetarbete
 • Leda resurser inom den globala expertfunktionen för teknisk och kommersiell kompetens.
 • Ansvara för utveckling fram till investeringsbeslut, där fokus ligger på tillståndsprocessen samt teknisk och kommersiell framdrift.
 • Förhandla och bygga upp relationer med berörda intressenter som departement, myndigheter, intresseorganisationer, projektpartners och kommuner.
 • Representera RWE i branschsammanhang och på konferenser för att förstå marknaden och dess aktörer.
Din roll är komplex utifrån ett stort antal intressenter både inom och utanför koncernen och kräver därmed en bred förståelse av projektets alla delar. Tjänsten innebär en del resande, både inom Norden och Baltikum men också till Tyskland där RWE:s huvudkontor finns.

Vi söker dig som
 • Har en relevant akademisk examen inom teknik eller miljö
 • Har tidigare erfarenhet av projektledning, meriterande om det är inom vindkraft och i en internationell kontext
 • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska
För att trivas och vara framgångsrik i den här fria, teamfokuserade och roliga tjänsten tror vi att du har en analytisk förmåga och ett gott mått strategiskt tänk samt personlig genomslagskraft. Du är en kommunikativ, driven och skicklig förhandlare som gillar när alla vinner vilket även gör dig till en god relationsbyggare. Vi tror, och hoppas, att du är en entusiastisk, tålmodig och positiv person som gillar att skratta på jobbet samtidigt som du alltid är tydlig och rak i din kommunikation. Med ett kommersiellt sinne och personlig genomslagskraft älskar du att ta dig an de stora utmaningarna, för tillsammans ska vi göra Norden 100% förnybar!

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

In och läs mer om RWE på företagets hemisda.