Projektledare -Facility Management till Academic Work (Vikariat)

Projektledare -Facility Management till Academic Work (Vikariat)

Det går bra för Academic Work! I år har vi både öppnat nya kontor och ytterligare antal kontor har flyttat in i nya lokaler då de vuxit ur sina gamla. Under 2019 planeras ytterligare ett antal lokalprojekt både i Sverige och internationellt. Då våra kontor är en central del i verksamheten där besökare ska känna sig välkomna och medarbetare blir inspirerade söker vi nu dig med en hög drivkraft, som lever våra värderingar; Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och med strukturen att driva komplexa projekt parallellt!

Information om uppdraget

På Academic Work värdesätter vi våra kolleger högt och jobbar aktivt för att ha engagerade medarbetare med devisen a great place to work. En stor del i detta är de lokaler som vi dagligen arbetar i och där vi tar emot besökare och hur de speglar oss som företag och våra värderingar. Då vår nuvarande Facility Manager kommer att vara tjänstledig söker vi nu en Projektledare inom Facility Management för ett vikariat på ett år för att, med fokus på våra lokaler hjälpa oss att växa både i Sverige och internationellt.

Du kommer att rapportera till Group Purchasing Manager och kommer att stötta hela koncernen i projekt som framförallt rör nyetableringar av kontor samt flytt av befintliga kontor. Tjänsten innebär en del resande både inom Sverige, men även andra länder där vi är verksamma.

Arbetsuppgifter

I rollen som Projektledare Facility Management kommer ditt ansvar vara att stödja organisationen i frågor som gäller våra lokaler med en strävan att vi ska ha branschens bästa kontor. Stort fokus kommer ligga på att driva projekt gällande nyetablering av kontor, vilket innebär både öppningar av kontor på nya orter och flytt av befintliga kontor till nya lokaler.

I projekten kommer dina huvudsakliga ansvarsområden att vara:
 • Delta i arbetet att ta fram en kravspecifikation för en ny lokal tillsammans med en styrgrupp
 • Leta efter lämpliga lokaler utifrån kravspecifikationen uppsatta krav och önskemål
 • Ansvar för Academic Works intressen vid byggnation säkerställs vilket innebär tät kontakt med exempelvis hyresvärd, arkitekter och byggentreprenörer
 • Planera och genomföra inköp av möbler, elektronik etc.
 • Ansvara för planering och genomförande av flytt
I rollen förväntas du även att kontinuerligt arbeta med att utvärdera och utveckla Academic Works inredningskoncept utifrån design, kostnad och funktionalitet tillsammans med vår inredningspartner och interna stakeholders.

Du kommer även att fungera som ett stöd och rådgivare åt våra Branch Managers i lokalfrågor. Det innebär bland annat att du kontinuerligt utvärderar nuvarande situation utifrån olika parametrar som hyresavtal, krav på ny funktionalitet, ökat lokalbehov etc. och tar fram planer för olika scenarion.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning med fokus på Facility Management, fastighet, bygg/inredning eller projektledning
 • Erfarenhet av att arbeta i projektform och gärna i projekt rörande fastighet/lokalutveckling
 • Har ett öga för detaljer, inredning och design
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då du kommer arbeta både mot våra svenska och internationella kontor. Meriterande om du även talar tyska eller något annat nordiskt språk
Som person är du strukturerad och van att planera och prioritera effektivt både för dig själv och för andra. Du tar ansvar för din uppgift och levererar inom uppsatt tid även när det ibland saknas tydliga ramar och riktlinjer. I detta förväntas det även av dig att du är en problemlösare som snabbt kan agera på olika problem som kan uppstå längs vägen i ett projekt. Då du kommer vara involverad i olika projekt parallellt krävs det att du är stresstålig och agerar lugnt och stabilt även i pressande situationer. På samma sätt är det viktigt att du som person är flexibel då förutsättningarna kan ändras under arbetets gång och att du har förmågan att förändra ditt synsätt och tillvägagångssätt när situationen kräver det. I rollen kommer du ha mycket kontakt med både interna och externa stakeholders varför det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga med en stor portion lyhördhet och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Övrig information
 • Start: Oktober/November
 • Omfattning: Heltid, Vikariat 1 år
 • Placering: Centrala Malmö
 • Sök tjänsten genom Happo dit du kommer genom att klicka på knappen nedan
 • Sök tjänsten omgående, men allra senast 2018-09-30
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!