Projektingenjör med intresse för säkerhet och arbetsmiljö

Projektingenjör med intresse för säkerhet och arbetsmiljö

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhet och arbetsmiljö - vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om arbetsmiljö och säkerhet samt har en talang för koordinering. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Gruppen du kommer arbeta med är specialister inom Säkerhet och arbetsmiljö.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork
Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot arbetsmiljö och säkerhet kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och en stor variation i arbetsuppgifterna där du ges möjligheten att ta eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

I denna tjänst kommer du bland annat få arbeta med att vara stöd till verksamheten vid framtagande av förfrågningsunderlag, upphandling av leverantörer och bidra i projektarbete gällande säkerhetsrisker. Du kommer att arbeta nära och biträda en eller flera specialister inom områden såsom arbetsmiljö, byggherreansvar, trafiksäkerhet, och elsäkerhet. Exempel på arbetsuppgifter:
  • Granska arbetsmiljö- och säkerhetsplaner från leverantörer
  • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
  • Medverka i att stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys av exempelvis arbetsplatskontroller och tillbud och olyckor
  • Vara delaktig i inledande projektplanering av och genomförande för leverantörsuppföljningar
  • Vara insatt i arbetet och kontakten med interna medarbetare, konsultuppdrag, och entreprenörer
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som

Har en ingenjörsexamen inom samhällsbyggnad eller samhällsplanering och med inriktning arbetsmiljö eller säkerhet
Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
Har B-körkort

Det anses meriterande om du har arbetat med eller skrivit examensarbete inom området säkerhetsfrågor eller väg- och järnvägsprojekt.

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och kommunicera samtidigt hugger du gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har förmågan att se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter.

Övrig information

Start: 19 Augusti
Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket