Projektingenjör med intresse för infrastruktur och administration

Projektingenjör med intresse för infrastruktur och administration

Academic Work söker nu för Trafikverkets räkning dig med utbildning mot transport management, stadsplanering eller service management med intresse för infrastruktur och administration till en tjänst som projektingenjör med ett unikt programupplägg - där du varvar koordinering och administration av projekt med ett skräddarsytt kompetenspaket inom projektledning, presentationsteknik och målsättningsworkshops. Detta är förmodligen en av de bästa chanserna på länge att få raketstarta din karriär genom att arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt få lära dig allt om anläggningsbranschen.

Information om uppdraget

Academic Work söker en projektingenjör till Trafikverket. Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.
Du kommer att tillhöra enheten Investering Versamhetsstyrning Region Syd, med placering i Malmö.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Denna tjänst är ett vikariat på minst 12 månader med goda chanser till förlängning förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör på enheten Verksamhetsstyrning kommer du att få arbeta med koordinering av flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett nio månaders program som inleds med en grundlig introduktion och där du sedan får varva praktik med teori. Du kommer att tillhöra enheten Verksamhetsstyrning Investering Region Syd, med placering i Malmö.

Du kommer att arbeta nära och direkt med projektledare och hantera en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Koordinerar och säkrar projekt avseende Tid, Kostnad och Innehåll. Du kommer inte att arbeta i ett specifikt projekt utan istället ha hand om säkring och koordinering av flertalet av regionens projekt vilket ger dig extrem god insyn i verksamhetens arbete.
 • Stämma av satta tidplaner och prognoser.
 • Medverka vid möten med samhällsplanerare, projektledare och myndigheter.
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning i Stadsplanering, Transport Management, Service Management eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
 • Upp till två års arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du

* Har tidigare erfarenhet av projektledning

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem.

Övrig information
 • Start:Omgående
 • Omfattning: 12 månader
 • Placering:Malmö
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.