Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning

Projektingenjör med intresse för digital projektsamordning

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu två projektingenjörer med specialisering digital projekthantering till verksamhetsområdet Investering- vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse av BIM och digitala projektsystem, en talang för koordinering och med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och en enhet kallad Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Vi söker nu två projektingenjörer med specialisering mot digital projektsamordning med placering i Malmö och Solna. Ansökan för Malmö görs via denna annons. För ansökan till Solna gå vidare till denna annons.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot digital projekthantering kommer du att få bli involverad i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo, en stor variation i arbetsuppgifterna och ges möjligheten att ta eget ansvar. Du kommer att delta i såväl mindre investeringsprojekt som mångmiljardbyggen.
I rollen som projektingenjör har du en stödjande funktion mot projekten och ditt fokus ligger på att säkra den digital projekthantering i flertalet av Trafikverkets projekt samt att utveckla projektens arbete med BIM. Det är en fantastisk chans att få insyn i ett projekts alla delar då du är med som specialiststöd från start i planeringsfas till slutet av byggfasen.
Du kommer att arbeta nära och biträda en teknisk specialist i alla förekommande specialistuppgifter, vilket huvudsakligen handlar om att agerar specialiststöd i investeringsprojekt. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

Stötta projekt gällande den specifika kravställningen för BIM/Digital Projekthantering

Vara ett internt stöd i hantering av modeller som levereras för granskning/mottagningskontroll samt följa upp att leveranserna uppfyller krav gällande format, innehåll m.m.

Systemstöd (skapa projektytor och hantera behörigheter) i leveranssystem

Delta vid kravställning av digital projekthantering vid upphandling av leverantörer

Genomföra mindre utredningar koppla till de olika projekten

Analysera och lösa problem som uppkommer under arbetets gång

Svenskt medborgarskap är ett villkor eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare eller som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som

Har en universitets- eller högskoleutbildning inom bygg/anläggning alternativt systemvetenskap

Har kunskap/erfarenhet av projektering/BIM

Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska

Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande, men ej krav, om du

Tidigare har arbetslivserfarenhet av att arbeta med projektering eller datasamordning inom bygg- och anläggningsbranschen

Har kunskaper inom CAD-metodik och BIM i projektering

Har erfarenhet av dokumenthanteringssystem, så som Microsoft SharePoint

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter för att driva arbetet mot uppsatta mål. Du gillar att samarbeta och hugger gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har förmågan att på egen hand se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter. Inte minst så trivs du med att ha en stor kontaktyta och har en mycket god förmåga att utrycka ditt budskap, i tal och i skrift.

Övrig information

Start: 19 augusti

Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning

Placering: Malmö
Placering: [Solna](https://jobs.academicwork.se/annons/projektingenjor-med-intresse-for-digital-projektsamordning/15022961)

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [mal07@academicwork.se](mailto:mal07@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande [här](https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande)
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.

Läs gärna mer om verksamheten på deras hemsida Trafikverket