Nätverkstekniker till Securitas

Nätverkstekniker till Securitas

Det händer saker hos Securitas och framför allt inom IT. Att ligga i framkant vad gäller IT- och driftsäkerhet är något som Securitas hela tiden strävar efter och dessutom är riktigt bra på. Varje dag, över hela världen, får Securitas vardagshjältar andra människor att känna sig trygga och nu kan du ta chansen att bli en av dem! Vi söker nu en erfaren nätverkstekniker till hjärtat av organisationen till det svenska Securitas Operation Center-teamet - med placering i Malmö eller Stockholm.

Information om uppdraget

Securitas Sverige AB är bolaget som strävar efter att hela tiden leverera högsta kvalitet för ett bra pris och det är inte konstigt att 90 % av den offentliga sektorn anlitar just dem för sina uppdrag. Securitas har sedan starten 1934 har fokus varit på att ta ett helhetsansvar för säkerheten, och idag finns de inte bara i Sverige utan över stora delar av världen. Resan som de gjort är magnifik och varje dag hjälper de människor ur olika säkerhetssammanhang. Nedan kan du se hur Securitas själva beskriver sin resa

Tjänsten som Nätverkstekniker är placerad i en specialiserad IT-organisation vars enda uppgift är att supportera företagets SOC (Securitas Operation Center). Inom SOC har Securitas samlat all hantering, administration samt tjänsteutveckling som har med olika typer av centraliserad säkerhet att göra. Verksamheterna har enormt höga krav på tillgänglighet och driftsäkerhet och du kommer in i ett spännande skede där ny infrastruktur håller på att sättas upp och din roll som nätverkstekniker blir än viktigare. Har du CCNA-certifiering samt bra erfarenhet av Cisco så har Securitas en kul och utmanande arbetsplats att erbjuda för dig antingen i Malmö eller Stockholm.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du blir anställd direkt hos Securitas.

Arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande där varje dag är olik den andra. Driften är alltid prioriterad men även det strategiska arbetet framåt är av stor vikt. Tillsammans med kollegor inom andra kompetensområden hjälps ni åt att lösa de problem som uppstår och varje vecka sitter ni ner för planering. Dock vet du som är nätverkstekniker att mycket av dina uppgifter kommer ad hoc, eller till och med akut! Då kommer din kunskap och erfarenhet att spela stor roll och med det krävas att du kan vara behjälplig både mot organisationen och mot dina kollegor det är du som är experten!

Tjänsten passar dig som är en självgående person som gärna arbetar på egen hand. Du tar gärna hjälp av stöttande kollegor och hjälper andra vid behov och ser till att ni tillsammans strävar mot gemensamma mål.

Vi söker dig som

Har minst ett par års erfarenhet som nätverkstekniker, mycket goda kunskaper inom Cisco-området och är redo att ta nästa steg i din karriär. Kanske sitter du idag som nätverkstekniker på ett outsourcing företag och skulle vilja ta steget mot en tjänst där du jobbar för en och samma organisation?
För att vi inte ska missförstå varandra så vill vi nämna några av de tekniker och protokoll som vi förväntar oss att du har koll på:
 • CCNA Route Switch (du är certifierad)
 • L2/L3 switching på Catalyst- och Nexusplattformar, dvs spanning-tree, LAGs, VLANs, trunk/access portar etc
 • Routing (EIGRP, OSPF och BGP med VRF-lite)
 • ASA, samt hur en stateful brandvägg fungerar
 • Grunderna kring VPN, IKEv1/IKEv2, IPSEC
 • Grunderna i DMVPN, Site-to-Site och AnyConnect samt alla komponenterna kring det.
Att lösa problem är ditt gebit och du triggas av komplexiteten som krävs för att lösa dessa. Du trivs när du får arbeta med varierande uppgifter och har en bra struktur som du följer. Du vet vad som ska prioriteras och när, vilket gör att du hela tiden kommer framåt i ditt arbete.

Du är även obehindrad i svenska, både i tal och skrift.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, rekrytering
 • Placering: Malmö eller Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Securitas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas har tre ledstjärnor Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet som har skyddat hem, arbete och samhälle i Sverige i 80 år. Tillsammans med kunder och branschorganisationer förbättrar de hela tiden säkerheten i en värld där riskerna ständigt förändras - något som ställer allt större krav på deras förebyggande säkerhetsarbete. Avancerad säkerhetsteknik och personell bevakning vävs samman till heltäckande lösningar där varje detalj och person uppfyller kraven på kvalitet och kompetens för att skapa trygghet och förebygga skador.