Maskiningenjörer till Corebon

Maskiningenjörer till Corebon

Två skidentusiaster börjar utveckla lätta och slitstarka skidor i kolfiberkomposit och upptäcker att deras produktionsteknik kan minska mängden plast i kolfiberkompositen - en revolutionerande upptäckt. De tar patent på tekniken och uppmärksammas av internationella storbolag. Lastbilsjätten Scania går in som investerare i Corebon och menar att tekniken har potential att fundamentalt förändra och öka användningen av kolfiber i många olika tillämpningar. Förutom fordon så är flyg, industrirobotar och telekom andra sektorer som Corebon siktar in sig på. Låter det som en framgångssaga för bra för att vara sann? Det är Malmöbaserade Corebons verklighet och resan har bara börjat.

Information om uppdraget

Corebon skapar och säljer produkter, processteknik och tekniska tjänster inom området för kolfiberförstärkt plast. Företaget har uppfunnit och patenterat världens snabbaste produktionsprocess för kolfiberförstärkt plast vilket resulterar i en ny högre standard för kompositmaterial, lägre kostnader och minimal miljöpåverkan. Teknologin ger upp till 10 gånger snabbare cykeltider och upp till 95% energibesparing. Det gör det möjligt för Corebon att pionera nya, lönsamma marknader med en universiell lösning som är tillämplig på alla typer av tillverkningsprocesser. Utvecklingen går ständigt framåt och i takt med det ökar också antalet förfrågningar från nya kunder. Corebon utökar därför ingenjörsteamet och söker nu två maskiningenjörer till kontoret i Malmö. Rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Corebon.

Arbetsuppgifter

Som maskiningenjör hos Corebon får du vara delaktig i hela kedjan från utvecklingsstadie till slutprodukt med fokus på konstruktionsbiten. Du kommer sitta i cirka 2-3 projekt parallellt och kan agera såväl projektledare som delprojektansvarig beroende på vilken erfarenhet du tar med dig in i företaget. Som projektledare har du kundkontakt och ansvarar för att tillsammans ta fram verktyg som krävs för att tillverka den specifika produkten som kunden efterfrågar. Som delprojektansvarig äger du istället en del av projektet, exempelvis utveckla formverktyget eller delar av formverktyget som efterfrågas.

En stor del av ditt arbete som maskiningenjör handlar om att rita formverktyg i SolidWorks. Formverktygen utvecklas på kunds begäran och tillverkas antingen i produktionen hos Corebon eller hos externa leverantörer. I de fall formverktygen tillverkas hos Corebon kommer du även ansvara för att göra CAM-beredning till CNC-maskiner och sköta inköp av material. Tillverkas det istället hos annan leverantör ansvarar du för att ta fram en mer detaljerad ritning samt sköta kontakten med leverantören. När formverktyget är klart skall det inspekteras, monteras ihop samt driftsättas vilket görs tillsammans med produktionsansvarig.

Vi söker dig som
 • har en relevant högskole- eller universitetsutbildning. Du kan exempelvis ha studerat maskinteknik eller motsvarande. Lägsta nivå: 3-årig högskoleingenjör
 • har ett par års erfarenhet av liknande tjänst alternativt är nyexaminerad med relevanta erfarenheter från tidigare jobb och/eller omfattande projekt
 • talar och skriver god engelska då det förekommer såväl internationella kunder som kollegor
 • har god kunskap och erfarenhet av att använda CAD-program
Det är meriterande om du:
 • har arbetat med fiberkomposit tidigare
 • har arbetat i SolidWorks tidigare
 • har erfarenhet från tillverkningsindustrin och kunskaper inom svarvning och fräsning
 • har kunskaper inom hållfasthetslära och erfarenhet av FEM-analyser
 • talar svenska
Som person är du orädd och har inga problem att sätta igång och leda projekt trots att alla detaljer inte är satta. Du kommer sitta i många projekt och stöta på flera situationer där du inte har all kunskap ännu, vi söker därför dig som gillar utmaningar och ser möjligheterna i det. Vidare är det av vikt att du i din roll är uthållig och gillar att jobba som ett team, projekten har deadlines och för att hålla dessa är det viktigt att alla jobbar tillsammans och ansvarar för att sina arbetsuppgifter och/eller ansvarsområden håller uppsatta deadlines samt fattar de beslut som krävs för att driva sitt egna arbete framåt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Arlöv, Malmö
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Stina Haugland
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Corebons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stina.haugland@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork