Marknadens roligaste Webbutvecklar-tjänst? Digitala byrån Bombayworks fortsätter att växa och...

Marknadens roligaste Webbutvecklar-tjänst? Digitala byrån Bombayworks fortsätter att växa och...

Det går bra för Bombayworks som fortsätter växa med nöjda kunder som utökar samarbetet samtidigt som nya står och knackar på dörren! För att möta denna ökande efterfrågan har det rekryterats in ett gäng riktigt skarpa och erfarna strateger, kreatörer och utvecklare. Därför finns nu möjligheten att ta in dig som är junior och i början på din webbutvecklarkarriär som vill vara med och skapa framtidens digitala byrå där det konventionella trotsas.

Information om uppdraget

På sjunde våningen i Gängtappen i Västra hamnen i Malmö sitter Bombayworks och dina cirka 30 framtida kollegor. Där sitter de i en inspirerande miljö och skapar magi för sina kunder och deras webb. Kontor finns även i Stockholm, Göteborg och Mumbai. Totalt är Bombayworks nu över 70 drivna individer (and still counting). I din roll kommer du att arbeta cross-funktionellt med kollegor både i Indien och med de andra kontoren i Sverige. Bland kunderna finns kända varumärken såsom Orkla, Toyota, Electrolux och inte minst Academic Work. Med andra ord, när du läser denna annons så ser du frukten av ett framgångsrikt kundsamarbete.

Till Bombayworks utvecklingsteam söker nu Academic Work en webbutvecklare som vill vara med på deras fortsatta resa mot framgång! Kulturen på kontoret kännetecknas av en professionell lekfullhet, där de jobbar fokuserat och gör det lilla extra för kunderna och ser samtidigt till att ha kul under tiden.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bombayworks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

Som webbutvecklare hos Bombayworks kommer du till en början kopplas samman med en erfaren utvecklare som blir din mentor och ditt bollplank. I din roll kommer du kopplas in tidigt i projekten i ett team bestående av en strateg och en kreatör, där din roll blir att ge input kring vad som är tekniskt möjligt och förslag på tekniska lösningar samt en tidsestimering. I själva utvecklingsfasen driver du, ibland ensam och ibland med andra utvecklare, programmeringen framåt mot uppsatta mål. Där du även är involverad i testningen av din kod.

Tekniskt sett håller sig Bombayworks i framkant och anammar snabbt nya tekniker och låser sig inte i ett visst sätt/språk utan anpassar sig till vad som är bäst för kund och projekt. Med det sagt arbetar de idag främst med PHP, .NET och ramverk som Node, React och AngularJS, men vare sig du har en bakgrund inom något av detta eller ej så kan du vara rätt för tjänsten. Det viktigaste är snarare din förmåga att lära och ta till dig ny kunskap och teknik. Projekten som du kommer att involveras i har ett väldigt brett spann med allt ifrån enklare banners (fortfarande) och kampanjsidor till koncernsajter, spel, mobila applikationer och även komplexa system.

Just denna tjusning, i både den tekniska bredden och hur vitt skilda projekt du kommer arbeta med, är det som attraherat många av de utvecklare som arbetar på Bombayworks idag och framförallt till att de trivs så bra som de gör. Detta och även givetvis att Bombayworks har (som hos alla byråer med aktning bör ha) pingisbord, Axis & Allies (Pacific OCH Europé Edition) samt game-corner med NES där veckorna vanligtvis avslutas med en fredagsöl.

Resor i tjänsten? Inte nödvändigtvis, men om intresse finns så har Bombayworks ett Mumbaikontor som de har nära samarbete med och dit du är välkommen på utbytesresa.

Vi söker dig som
  • Verkligen har passion för webbutveckling och som är nyfiken på en karriär inom byråvärlden
  • Är en talangfull utvecklare som har lätt för att lära och är utvecklingsbar
Kanske har du någon form av utbildningsbakgrund inom programmering, men samtidigt vet vi att några av de vassaste utvecklarna är självlärda varför vi inte lägger någon värdering i detta. På samma sätt har vi inte krav på ovan nämnda tekniker så vare sig du har en bakgrund inom PHP, Java, Ruby On Rails eller något annat språk så kan du vara rätt kandidat (under förutsättning att du inte själv låser dig till dessa språk). Snarare är det så att vi letar efter en talang med sinne för utveckling och förmåga att ifrågasätta det konventionella och se nya lösningar där andra väljer det säkra kortet. Med det sagt tror vi att du suttit med i något open source projekt där du fått testa nya saker. I din ansökan förväntar vi oss därför att du skriver lite om något sådant projekt och vad du tagit med dig från det erfarenhetsmässigt, men även kopplat till din personliga utveckling.

Som person tror vi att du är utåtriktad och social som tycker om att bjuda på dig själv. Du ser inte din arbetsplats som något du går till enbart för att jobba utan en plats där du utvecklas och har kul. Vidare har du en problemlösande attityd och i ditt kodande lägger du vikt vid att skriva snygg och lättförståelig kod.

Övrig information
  • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
  • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
  • Lön: Enligt överenskommelse med Bombayworks
  • Placering: Gängtappen, Västra Hamnen Malmö
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bombayworks startades av tre svenskar 2007. I dag har vi kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Mumbai med en bit över sjuttio anställda, varav 15 i Indien. Vi tar ett helhetsansvar och arbetar nära våra kunder från idé till färdigt projekt, i Sverige såväl som i Indien.

Vi är erfarna strateger, kreativa designers och skickliga ingenjörer som är förenade i vår passion för digital kommunikation och tjänsteutveckling.

Vi brinner för att skapa fantastiska produkter och bränsle får vi genom att utmana varandras kompetenser. Tillsammans kan vi trotsa det konventionella och ta fram lösningar som både ger affärsnytta för kunden och mening för användarna.