Mätingenjör/mättekniker till expansiva spotland

Mätingenjör/mättekniker till expansiva spotland

På Spotland är sällan den ena dagen den andra lik och som medarbetare utmanas du dagligen, testar nytt och lär dig nya saker. De arbetar med den nyaste tekniken och har varje dag tillfälle att leka med banbrytande högteknologiska produkter. Bolaget präglas av en öppen arbetskultur med plats för mångfald och utveckling. På Spotland får du inte bara kollegor utan lagkamrater och vänner som stödjer dina idéer och ambitioner samt hjälper dig genom vardagens utmaningar. Det går bra för Spotland och därför söker vi, för deras räkning, dig som vill utvecklas och få värdefull erfarenhet inom mätteknik. Låter det intressant? Tveka inte på att läsa vidare och ansök redan idag!

Information om uppdraget

Spotland är ett internationellt ingenjörs- och mätbolag med huvudkontor i Danmark. De är ledande inom 3D och GPS teknologi i Danmark och har nu också sedan några år tillbaka verksamhet i Sverige. Bolaget arbetar för att leverera exakt och högteknologisk data och mätningar för framtidens infrastruktur och byggen. De har en vision att bli erkända för sin kompetens och professionella noggrannhet genom att bli ledande inom digitaliseringen av infrastrukturprojekt. Då bolaget expanderar letar vi nu för deras räkning efter en engagerad och duktig mättekniker/ingenjör som vill vara med och bidra till Spotlands fortsatta framgång.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Spotland.

Arbetsuppgifter

En dag på Spotland kännetecknas av variation! Du medverkar i olika typer av projekt inom anläggning och infrastruktur, möter och samarbetar med många olika människor, samt utför ditt arbete både utomhus och inomhus. Projekten du är involverad i varierar i storlek vilket betyder att du kan jobba ensam som mättekniker såväl som med andra. Oavsett kan du alltid vara säker på att du har en kollega nära till hands om du behöver stöttning eller hjälp. Inte sällan utgår du hemifrån men är självklart alltid välkommen att sitta på kontoret när så behövs. För att få rätt förutsättningar att lyckas i din roll kommer du få tillgång till all utrustning du behöver, såsom instrument, mätverktyg och företagsbil.

Som mättekniker kommer dina arbetsuppgifter primärt bestå av:
 • Planläggning och förberedelse av inmätning och utsättningsuppgifter
 • Inmätning och utsättning i marken samt efterbehandling och kvalitetssäkring av data
 • Framställning av utsättningsritningar och platsritningar både till interna bygg/projektledare samt till slutlig leverans hos beställaren
 • Förberedning av 3D data till maskinstyrning
 • Kalibrering och inställning av GPS basstationer till maskinstyrning
Spotland vill ge dig rätt förutsättningar att komma in i arbetet och din nya roll och du kommer därför att ges mycket utbildning och introduktion av bolaget.

Vi söker dig som
 • Arbetat minst 1 år i en liknande roll
 • Har stort intresse för entreprenad och anläggning och vill lära dig mer om detta
 • Har utbildat dig till Mätningsingenjör/Kart-och Mätningstekniker eller motsvarande. Lägsta nivå; YH-utbildning
 • Har kunskaper i AutoCAD
 • Innehar B-körkort
 • Behärskar engelska och svenska obehindrat, i såväl tal som skrift
Som mättekniker är det viktigt att du har en strukturerad ådra och därmed en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du involverar de personer som krävs för respektive uppgift och har en tydlig struktur i efterlämnat skriftligt material. Du tar initiativ, driver på egen hand ditt arbete framåt och tar ett stort självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och är mån om att leverera uppgifter och resultat på utsatt tid. Eftersom du kommer arbeta tillsammans med många olika personer är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, agerar lyhört gentemot dina kollegor men också identifierar och använder dig av dina kollegors kompetens vid behov.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Malmö men utgår främst från hemmet och arbetar ute på projekt i hela Skåne
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Stina Haugland
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spotland arbetar för att leverera exakt data och mätningar för framtidens infrastruktur och byggen. De har en vision att bli erkända för sin kompetens och professionella noggrannhet genom att bli ledande inom digitaliseringen av infrastrukturprojekt. Spotland startade som en lantmäteriavdelning i ett större anläggningsföretag men tog år 2012 beslutet att bli en självständig verksamhet med siktet att bli den ledande aktören på marknaden.

Spotland ser sig själva som en stor familj bestående av många skickliga individer med olika personligheter och kompetenser. I familjen ingår bl.a. kart- och mätningstekniker, BIM/VDC-ingenjörer, maskinstyrningsrådgivare och tekniker. Spotland värderar innovation, företagsamhet, kvalitet och ansvar högt, för dem är det av stor betydelse att deras medarbetare, samarbetspartners och kunder är nöjda.