Kvalitetsansvarig till Finnlines

Kvalitetsansvarig till Finnlines

Som ett ledande och globalt bolag inom branschen för passagerar- och frakttrafik är det viktigt att Finnlines upprätthåller en hög kvalitet i samtliga led. Detta innebär att bolaget nu utökar verksamheten där du med tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete ges möjligheten att kliva in i rollen som Kvalitetsansvarig - En roll med stor potential för dig som vill arbeta med kvalitet i en varierad roll som du får vara med och bygga upp från grunden.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Finnlines räkning en Kvalitetsansvarig till deras verksamhet i Malmö.

Som Kvalitetsansvarig blir ditt huvudansvar att driva, underhålla och koordinera kvalitetsärenden och interna processer som kan härledas till Finnlines operativa verksamhet. Du får en roll där du ansvarar för att förvalta men också utveckla de rutiner som finns idag inom flera avdelningar. Detta är en roll för dig som är strukturerad och som trivs med att arbeta med både statistik, analyser och administration. I rollen som Kvalitetsansvarig kommer du ha flera nära interna samarbeten men där du särskilt kommer att arbeta nära kundtjänstavdelningen för att förbättra kvalitetsprocesser.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Finnlines.

Arbetsuppgifter

I dina ansvarsområden ingår exempelvis:
 • Lokal kvalitetsansvarig gällande kvalitetsplanering, kvalitetskontroll och kvalitetsförbättring
 • Aktivt förbättringsarbete inom organisationen gällande rutiner och struktur
 • Bearbeta data och sammanställa statistik och rapporter som kommuniceras både internt och externt till kunder och myndigheter
 • Säkerställa att organisationen följer GDPR enligt rådande regelverk
 • Driva mindre projekt inom organisationen
 • Vara kontaktperson mot huvudkontoret i Helsingfors avseende IT-produkter och beställning av dessa till kontoret
 • Fungera som en daglig servicefunktion inom bolaget för frågor gällande program, processer och liknande
Initialt kommer du att fokusera 100% på kvalitetsarbetet och tillhörande system för att du ska bli bekväm i rollen och för upprättandet av samtliga strukturer och processer. Därefter kommer du fortsätta förbättra och underhålla kvalitetsarbetet i organisationen men där kvalitetsarbetet uppskattningsvis reduceras till ca. 50% av din totala tjänst. Övriga arbetsuppgifter gällande framtagande av statistik, övrig administration och projekt kommer att uppta återstående 50%.

Vi söker dig som
 • Har erfarenhet av liknande roller där arbete med kvalitet, statistik och administration stått i fokus
 • Är van användare av Excel då majoriteten av rapporterna sammanställs i detta program
 • Är van vid att arbeta i olika affärssystem
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då båda språken kommer att användas i tjänsten
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med ISO-certifiering
 • Kan kommunicera på tyska
Kanske har du en bakgrund som tidigare kvalitetskoordinator, kvalitetsansvarig eller motsvarande i en organisation med höga kvalitetskrav. Dina tidigare erfarenheter är viktiga men för denna tjänst kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att vara framgångsrik i rollen som Kvalitetsansvarig krävs det nämligen att du är strukturerad och ordningsam samtidigt som du har förmågan att se helheten för att se eventuella förbättringsområden. Rollen innebär ett stort individuellt ansvar där du förväntas ta initiativ och driva ditt arbete självständigt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, Norra Hamnen
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finnlines önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se