Junior nätverkstekniker till Securitas

Junior nätverkstekniker till Securitas

Varje dag, över hela världen, får Securitas vardagshjältar andra människor att känna sig trygga - och nu kan du ta chansen att bli en av dem! Vi söker nu en junior nätverkstekniker till hjärtat av organisationen Securitas Operation Center-teamet - med placering i Malmö.

Information om uppdraget

Securitas har skyddat hem, arbete och samhälle i Sverige och utomlands i flera årtionden. I deras senaste projektet "Dawn" är nu Securitas i gryningen till en ny era - ett globalt IT-projekt för att skapa samverkan mellan länderna. Därför expanderar de nu sitt team i Malmö med en ny stjärna! Här bjuds det på frukost tillsammans varje fredag, man skapar god sammanhållning genom olika aktiviteter såsom escape rooms och shuffleboard-turneringar. Bli en del gemenskapen!

Tjänsten som nätverkstekniker är placerad i en specialiserad IT-organisation vars uppgift är att supportera företagets SOC (Securitas/Security Operation Center). Inom SOC har Securitas samlat all hantering, administration samt tjänsteutveckling som har med olika typer av centraliserad säkerhet att göra. Verksamheterna har enormt höga krav på tillgänglighet och driftsäkerhet och du kommer in i ett spännande skede där globaliseringsprojektet kommer sätta en ny standard för hur nätverksteknikerna kommer att arbeta gränsöverskridande.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du blir anställd direkt hos Securitas.

Arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande där varje dag är olik den andra, exempelvis kommer du:
 • Hantera VPN lösningar, både felsökning och uppsättning
 • Underhålla interna switchar och brandväggar
 • Övervakning och uppföljning av mjukvara
 • Vara en viktig del av Securitas förändringsarbete, projektet just nu är att slå ihop flera nätöar till ett och samma
 • Dokumentation
Driften är alltid prioriterad men även det strategiska arbetet framåt är av stor vikt. Dock vet du som är nätverkstekniker att mycket av dina uppgifter kommer ad hoc, eller till och med akut! Som junior nätverkstekniker kommer din introduktion bestå av interna utbildningar, möjligheter till extern utbildning samt certifiering inom bl a Cisco, om du inte har med dig det sedan tidigare, samt praktik i verksamheten för att få en tydlig bild hur ditt arbete påverkar. Givetvis kommer du dessutom ha stöttande kollegor att vända dig till!

Vi söker dig som
 • Har goda kunskaper inom Cisco-området
 • Har en relevant eftergymnasial utbildning
 • Har minst två års erfarenhet av VPN, tunnlar, brandväggar och routing.
 • Är obehindrad i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Har B-körkort
Det är meriterande om du är certifierad i CCNA sedan tidigare.

Att lösa problem är ditt gebit och du triggas av komplexiteten som krävs för att lösa dessa. Du trivs när du får arbeta med varierande uppgifter och har en bra struktur som du följer. Du vet vad som ska prioriteras och när, vilket gör att du hela tiden kommer framåt i ditt arbete. Du är mån om att ge den absolut bästa servicen du kan till dina kollegor!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Malmö
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Securitas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där! Academic Work är Home of the Young Professionals. Läs mer på vår hemsida
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas har tre ledstjärnor Ärlighet, Vaksamhet, Hjälpsamhet som har skyddat hem, arbete och samhälle i Sverige i 80 år. Tillsammans med kunder och branschorganisationer förbättrar de hela tiden säkerheten i en värld där riskerna ständigt förändras - något som ställer allt större krav på deras förebyggande säkerhetsarbete. Avancerad säkerhetsteknik och personell bevakning vävs samman till heltäckande lösningar där varje detalj och person uppfyller kraven på kvalitet och kompetens för att skapa trygghet och förebygga skador.