Junior Projektledare till E.ON

Junior Projektledare till E.ON

Vill du göra skillnad och motverka klimatförändringar? E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet och verkar på en marknad i ständig förändring där ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Den här rollen passar dig som har erfarenhet av att arbeta som projektledare och vill lära sig mer om energibranschen. Ta chansen att vara med och förnya Sverige. Sök tjänsten redan i dag!

Information om uppdraget

E.ONs mål är att senast 2025 erbjuda sina kunder 100 procent förnybar och återvunnen energi. Fantastiskt, eller hur!? Förutom arbetet för ett mer hållbart samhälle arbetar E.ON även för att skapa och bibehålla en inkluderande arbetsmiljö, mångfald bland sina anställda samt ligga i framkant när det gäller den digitala utvecklingen.

Du kommer att arbeta på avdelningen för Operativ IT som ansvarar för all IT-utrustning i den operativa delen av företaget, dvs det som kallas OT (Operative Technology). Avdelningen består av 6 grupper och vi söker en junior Projektledare till gruppen CERT - Cyber Emergency Response Team som hanterar och förebygger IT-incidenter i den operativa miljön. Projektet som du kommer att leda syftar initialt till att välja ett nytt ärendehanteringssystem för avdelningen. När beslut är taget kan det även bli aktuellt att projektleda implementeringen av det nya systemet.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos E.ON, inledningsvis 3 månader med chans till förlängning cirka 6 månader förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet och att det finns ett fortsatt behov.

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du primärt att fokusera på att samla in information och selektera ut det mest relevanta innehållet för att kunna skapa ett bra beslutsunderlag. Exempel på arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Utifrån kravlista ta fram nya samt utvärdera befintliga förslag på system.
 • Interagera med den arbetsgrupp som är framtagen för projektet.
 • Sätta dig in i prismodeller och göra en uppskattning utifrån budget.
 • Kontakta leverantörer för att få information om detaljerade krav.
Om uppdraget blir förlängt efter den första fasen i projektet kommer du att få vara delaktig i implementationen med att sätta processer och metoder för det nya systemet.

Vi söker dig som
 • Har tidigare erfarenhet av rollen som Projektledare som ligger i närtid.
 • Har allmänt goda IT-kunskaper och förståelse för hur en IT-avdelning är uppbyggd.
 • Har goda kunskaper i Officepaketet. Vi tror även det är en fördel om du har arbetat i ett ärendehanteringssystem sedan tidigare.
Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom IT och/eller projektledning.

Mycket stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Som person har du ett tekniskt intresse och även om du inte är expert på alla delar vågar du ta dig an nya uppgifter. Du anstränger dig för att skapa goda relationer både internt och externt samt har förmågan att självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt.

Övrig information
 • Start: mars/april
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö
 • Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se