Junior IT Solutions Architect till Novotek

Junior IT Solutions Architect till Novotek

Bli en del av Europas främsta leverantörer av industriella IT- och automationslösningar! På Novotek får du som lösningsarkitekt programmera, driva dina egna projekt och arbeta nära dina kunder ingen arbetsdag är den andra lik. Vill du bli specialist eller projektledare på sikt är utvecklingsmöjligheterna många, du är själv med och påverkar åt vilket håll du vill utvecklas åt. Låter detta som en tjänst för dig? Keep on reading!

Information om uppdraget

Novotek är ett svenskt bolag med huvudkontor i Nordöstra Malmö här skapas innovativa integrationslösningar för industriell IT! Novoteks portfolio är bred då de är verksamma inom flera olika branscher så som energi, vatten, metall samt livsmedelsindustrin och är sedan många år distributör av General Electric Digitals världsledande programvaror. Företagskulturen är öppen och lättsam, engagera dig i festkommitén eller arrangera vinprovningar - engagerade medarbetare är en av Novoteks kärnvärden!

Att Novotek är en platt organisation är ingen floskel, koncernchefen sitter i lokalerna om du vill bolla en idé och det finns inga stängda dörrar! Har du en fantastisk talang för att leda projekt, ett sinne för affärer eller vill du specialisera dig inom C#-utveckling? Berätta! Novotek vill vara en naturlig del av din kompetensutveckling och är noga med att lägga en utvecklingsplan för varje medarbetare.

Jag har till stor del fått fria tyglar, även om jag har fått mycket bra stöd i början, så är det jag som programmerat hela strukturen för mitt projekt! Ingen dag liknar den andra, jag besöker anläggningar, utvecklar och nästa vecka håller jag en utbildning i Norge det är väldigt blandade arbetsuppgifter och det finns många vägar att gå! Vill jag specialisera mig inom något eller lära mig något nytt, går det alltid att lösa. Fredrik, Industrial IT Solutions Architect, berättar om sin vardag som junior i IT-teamet.

IT-teamet du kommer tillhöra består av kollegor i liknande roller, projektingenjörer och projektledare med olika specialistkompetenser. Med sina specialistkompetenser och produkter supportar teamet hela processer från produktplanering och produktionsstyrning till produktuppföljning. Det går bra för Novotek och teamet väntas öka under år 2019!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Novotek.

Arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt arbetar du med att utveckla morgondagens lösningar inom industriell IT. I din roll supporterar du kunder och partners med specialistkompetens kring Novoteks produkter och lösningar. Projekten varierar i storlek och längd där alla projekt är unika, men med den gemensamma nämnaren att kunden är i fokus. Under ett projekt spenderar du en del tid ute hos kund och tar fram tekniska specifikationer och deltar i projektmöten för att ta reda på kundernas önskemål. I och med detta så kommer du att ha några resdagar i månaden då många av Novoteks uppdrag och projekt finns på annan ort än verksamhetsorten. Resterande del arbetar du tekniskt med konfigurering, programmering och i slutskedet driftsättningen.
 • Konfigurering och programmering av standardprogramvaror för industriell IT
 • Utveckla kundanpassningar i Java, .Net, C#, SQL och web
 • Ta fram kravspecifikationer och designdokument
 • Genomföra driftsättningen och utbildning av de utvecklade lösningarna
 • Möjlighet att ansvara för och projektleda mindre projekt
Som ny på Novotek får du ett introduktionsprogram på cirka två veckor samt en dedikerad mentor för stöttning din första tid.

Vi söker dig som
 • Högskole- eller universitetsutbildning inom IT och/eller automation, du kan vara helt nyexaminerad eller ha något års erfarenhet av utveckling eller industriell verksamhet
 • Har kunskap och erfarenhet av C# eller Java, SQL samt webbutveckling
 • Är obehindrad i svenska och engelska i både tal och skrift, då du kommer att kommunicera på båda språken med dina kunder
Meriterande:
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet inom industriell verksamhet
Som person är du ambitiös och självgående genom att du på egen hand kan driva ditt arbete framåt. Du tar för vana att planera och lägga upp ditt eget arbete och ser struktur som en naturlig del av din framgångsfaktor. Då du kommer ha nästintill daglig kundkontakt är det viktigt att du är social, kommunikativ och framåt samt att du trivs i mötet med nya människor. Du är bekväm i att arbeta i team och hjälper och stöttar dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö - Bulltofta industriområde, ligger lättillgängligt intill Inre Ringvägen.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Novotek var pionjärer på att använda PC-baserade lösningar inom produktion. Målet är att alltid leverera rätt lösning till varje enskild kund inom sina verksamhetsområden. De utformar, implementerar, driftsätter och underhåller sina kunders system för produktionsstyrning och kontroll. Detta ger kunderna maximal förmåga till styrning, optimering och uppföljning av sina produktionsprocesser. Novotek profilierar sig som ett produktbolag och arbetar utefter en partnerstrategi, med ambitionen att supporta sina partners projekt på skräddarsydda sätt. Koncernen är börsnoterad, är verksam i Norden och Benelux, med huvudkontor i Malmö. De har ca 110 personer anställda och en omsättning på 220 miljoner SEK.