Junior BI & verksamhetskonsult med kärlek för problemlösning

Junior BI & verksamhetskonsult med kärlek för problemlösning

Mitt arbete är direkt förankrat i verkliga problem som våra kunder har, jag kan därför se vilken påverkan mitt arbete får och vilket värde det tillför - Så svarar Drillon, BI- och verksamhetskonsult, på frågan vad som gör att han trivs i sin roll.

Information om uppdraget

Välkommen hem till Vimur, mitt på Stortorget i Malmö! Här trivs du som älskar att få en inblick i olika verksamheter, löser problem lika snabbt som R2-D2 reparerar skepp, lever för frukost och beskriver dig som en riktig cineast!

På Vimur börjar dagen med en god kopp kaffe och utsikt över hamnen och stan. Här är du i gott sällskap av tio kollegor med gedigen kompetens inom verksamhetsstyrning och Qlik. Det som utmärker dem ifrån andra är deras expertis av att kombinera verksamhetsförståelse med applikationskunskap - här lämnas inget åt slumpen och allt görs med utgång i att det ska skapas konkreta förbättringar till kunden! Den operativa verksamheten ska känna av skillnaden. Här skapas lösningar som verkligen fungerar.

Som ny kollega kan du förvänta dig ett glatt gäng med en förkärlek till frukost och film - biobesök är något du kan börja planera in! Inga frågor är för dumma och de är måna om att se till att du får den hjälp du behöver - perfekt för dig som är helt ny i branschen! Utvecklingsmöjligheterna är goda, Vimur har många kunder - små som stora - och är måna om att bygga på din kompetens.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att förstå och analysera dina kunders verksamheter och behov - och utifrån det skapa skräddarsydda beslutsstödslösningar. För att kunna göra detta behöver du:
 • Skapa en tydlig kravbild av vad kunden behöver
 • Transformera kundens data till användbar information
 • Scripting och datamodellering
 • Skapa och utforma applikationer och användargränssnitt i Qlik-produkter
Dessutom tillkommer teknisk problemlösning, exempelvis hantera de problem som uppstår i samband med uppkopplingar, fjärrskrivbord, databaser och brandväggar. Du kommer arbeta mot flera kunder parallellt och din arbetsplats kommer vara såväl på Vimurs kontor i centrala Malmö samt på plats ute hos kunderna i Malmö med omnejd. Längre fram kan det dessutom bli aktuellt att certifieras i ytterligare BI verktyg, exempelvis Power-BI.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning med relevant inriktning och en god problemlösningsförmåga
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, då det förekommer såväl svenska som internationella kunder
 • Har B-körkort. Har du dessutom tillgång till egen bil är det ett stort plus
Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet och/eller arbetat i Qlik alternativt i SQL, samt har fördjupande kunskaper i Excel.

Som person är du:
 • Resultatinriktad
 • Relationsskapande
 • Problemlösande
 • Ansvarstagande
Övrig information
 • Start: April
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö - och på plats ute hos kunderna som ligger i Malmö med omnejd.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vimurs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
 • Rekryteringsprocessen innehåller delvis tester, feedback/återkoppling på tester genereras automatiskt
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Nyckelord: Ingenjör, Engineer, Business intelligence, business development
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se