Har du hjärtat på rätt ställe? galaxen bygg söker en ny matchningspartner!

Har du hjärtat på rätt ställe? galaxen bygg söker en ny matchningspartner!

Har du engagemang, driv och energi för att göra samhället bättre och samtidigt hjälpa företag att ta tillvara på värdefull kompetens? Om du dessutom har arbetslivserfarenhet från en koordinerande eller serviceinriktad roll där du jobbat relationsskapande så kan du vara rätt person för den här tjänsten. Galaxen Bygg stärker upp sin organisation och söker en ny Matchningspartner som ska hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa till jobb inom byggsektorn. Sök rollen idag och var med och gör skillnad!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Matchningspartner till Galaxen Bygg.

Galaxen Bygg är ett icke vinstdrivande bolag och byggsektorns eget företag för arbetsmiljö & hälsa och arbetsplatsförlagd rehabilitering. Företaget grundades år 1986 med syfte att bevara kompetensen i byggbranschen genom att skapa anpassade anställningar för byggnadsarbetare med funktionsnedsättning. Varje år är det 700 personer med funktionsnedsättning som får en anpassad anställning via Galaxen Bygg.

Nu har Galaxen Bygg fått ytterligare ett uppdrag och det är att ta vara på kompetensen som finns hos såväl nyanlända och personer som är långtidsarbetslösa. Därför utvecklar de nu sin verksamhet och söker nya medarbetare som kommer att jobba med att få personer ur dessa målgrupper att ta ett vidare steg in i en karriär inom byggsektorn. Galaxen Bygg sitter i Slagthuset, ett stenkast från Malmö Centralstation. Här får du vara med och bygga upp en helt ny funktion och göra skillnad på riktigt!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Galaxen Bygg.

Arbetsuppgifter

Som Matchningspartner kommer du arbeta med att bygga broar mellan företag och målgruppen nyanlända/långtidsarbetslösa och matcha in rätt kompetens till rätt företag. Du får här möjligheten att förbättra livet för arbetssökande och samtidigt förse företag med värdefull kunskap och arbetskraft.

Du kommer till exempel att:
 • Aktivt hitta och etablera goda relationer med arbetsgivare i byggsektorn för att skapa möjlighet till anställning för nyanlända och långtidsarbetslösa arbetssökande
 • Driva processen med arbetssökande från kartläggning och matchning till anställning
 • Bistå arbetsplatserna med introduktion och uppföljning
 • Genomföra informationsinsatser till myndigheter och företag i syfte att öka inflödet av arbetssökande till Galaxen och hitta fler företag som kan anställa
 • Skapa relationer med arbetsgivarorganisationer, fackliga organisationer, Arbetsförmedlingen och företag
Tjänsten passar dig som vill komma in och göra skillnad och som har hjärtat på rätt ställe. Du får här jobba med att förändra människors liv till det bättre samtidigt som du stöttar och stärker företag genom att få in värdefull kompetens. I och med att detta är en helt ny tjänst kommer du här att få ta stort eget ansvar och friheten att forma dina egna dagar och sätta egna rutiner och arbetssätt.

Vi söker dig som
 • Har 2-4 års arbetslivserfarenhet av en koordinerande/social roll där du haft kontakt med människor
 • Har ett inre driv, energi och engagemang att vilja göra gott för samhället
 • Har en avslutad gymnasial utbildning
 • Talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat
 • Har tillgång till egen bil eftersom du kommer resa en del i tjänsten (Galaxen Bygg betalar ut milersättning)
Det är meriterande om du
 • Har en högskoleutbildning inom relevant område så som personalvetenskap, beteendevetenskap eller liknande
 • Har arbetslivserfarenhet från byggsektorn eller rekryteringsbranschen
Som person är du relationsskapande och tar med starkt driv och hög arbetsmoral tag i dina arbetsuppgifter med ett självgående tillvägagångssätt. Du är därtill ihärdig och jobbar hårt för att nå goda resultat. Vidare besitter du en personlig mognad som gör att du kan handskas med olika personlighetstyper och hantera uppkomna problem på ett professionellt sätt. Självklart har du en god människosyn och sporras av att göra något gott för samhället.

Övrig information
 • Start: Augusti 2018
 • Omfattning: Heltid, rekrytering
 • Lön: Fast enligt överenskommelse
 • Placering: Carlsgatan 12A, Malmö (Slagthuset)
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Stina Haugland, stina.haugland@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Galaxen Byggs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Galaxen Bygg ägs gemensamt av Bravida, JM, NCC, Måleriföretagen, Peab, Skanska och Sveriges Byggindustrier. Bolaget är icke vinstdrivande. De har sedan 1986 ett etablerat arbetssätt för att bevara kompetensen i byggbranschen genom att skapa anpassade anställningar i företag för byggnadsarbetare med funktionsnedsättning. I dagsläget är det ca 1800 personer som är anställda i olika företag med stöd av Galaxen Bygg. De medverkar till att ca 700 personer per år får en anpassad anställning med stöd av Galaxen Bygg via något av deras 26 områdeskontor. Sedan årsskiftet har Galaxen Bygg fått i uppdrag att arbeta med ytterligare målgrupper, nyanlända och personer långt ifrån arbetsmarknaden.