HR- och löneadministratör till Finnlines

HR- och löneadministratör till Finnlines

Finnlines söker nu en Löneadministratör med HR-kompetens som är nyfiken på en varierad roll inom lön och HR. I rollen kommer du arbeta självständigt med hela löneprocessen samt fungera som internt stöd i frågor som rör lön och HR. Här kommer du till en mångfacetterad och supporterande roll där du får en betydande roll i många frågor!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Finnlines räkning en HR- och löneadministratör till deras Kontor i Malmö.

Finnlines är ett ledande och globalt bolag inom branschen för passagerar- och frakttrafik men som fortfarande lyckas bevara den familjära känslan. Som HR- och löneadministratör innebär bolagets storlek att du därmed får ett brett ansvar inom både löneadministration och HR-frågor. Du får en koordinerande roll där du ansvarar för att både förvalta med också utveckla de rutiner som finns idag.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Finnlines.

Arbetsuppgifter

Som HR- och löneadministratör kommer du att ha det övergripande och operativa ansvaret för arbetsuppgifter kopplade till organisationens löneberedningsprocess för ca. 55 anställda. Löneadministreringen innefattar bland annat bearbetning, administrering, rapportering samt utbetalning av löner enligt rådande lager, regler och processer. Det innebär också att arbeta med rapportering och statistik samt fungera som ett stöd för de anställda och chefer gällande diverse lönerelaterade frågor. Löneadministrationen omfattar ca. 50% av tjänsten.

Du kommer även att vara delaktig i och stödja olika HR-relaterade processer där du bland annat ansvarar för vissa rekryteringar och introduktionsprogram för nyanställda. Du kommer även stötta upp vid upprättande av anställningsavtal, skriva och uppdatera policy, tjänstgöringsintyg och arbetsgivarintyg samt administrera pensioner, försäkringar och bilar. HR-relaterade uppgifter kommer att omfatta ca. 30% av tjänsten.

Utöver löneadministration och HR-arbetet tillkommer även övriga administrativa arbetsuppgifter där du ger service och support till medarbetare, chefer och externa parter. I samtliga arbetsuppgifter arbetar du med ständiga förbättringar av arbetsmetoder och processer.

Sammanfattningsvis innebär dina ansvarsområden bland annat:
 • Löneberedning inklusive rapportering och statistik
 • HR-relaterade ärenden gällande ex. rekryteringar, anställningsavtal, arbetsgivarintyg etc.
 • Agera arbetsmiljöombud och vara kontaktperson för personalen i dessa frågor
 • Ansvara för introduktion av nyanställda i samarbete med respektive chef
 • På månadsbasis samla in och se över anställdas reseräkningar
 • Rapportera till myndigheter och hantera kontakten till leverantörer
 • Supporta chefer i frågor som rör företagets personal
 • Utforma och förbättra policy
 • Övriga inköp till organisationen och informationsutskick till anställda
 • Kontinuerlig påläsning av kollektivavtal, arbetsrätt samt andra styrande lagar och regler
Vi söker dig som
 • Har minst 2-3 års erfarenhet av löneadministration
 • Erfarenhet av arbete med HR-relaterade frågor
 • Talar och skriver svenska obehindrat
 • Talar och skriver engelska obehindrat då Finnlines är ett internationellt bolag där underlag och en del av din rapportering kommer att ske på engelska.
Meriterande:
* Erfarenhet av Kontek för löneadministration

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av att självständigt arbeta med löner och generella HR-frågor. Som person är du prestigelös och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga. Då rollen ställer krav på att ditt arbete är korrekt är det även viktigt att du är noggrann och strukturerad i ditt utförande. Du behöver även ha en god känsla för bemötande och gillar sociala kontakter eftersom du kommer att ha många kontaktytor både inom organisationen mot medarbetare och chefer men även mot andra organisationer och myndigheter. Som HR- och löneadministratör hos Finnlines kommer du till en koordinerande roll där du hela tiden arbetar med utveckling och effektivisering inom dina arbetsområden.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Placering: Malmö, Norra Hamnen
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Sophie Olsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Finnlines önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Finnlines är ledande i Norra Europa inom shipping både gällande frakt och passagerarservice. Finnlines ingår i italienska Grimaldi Group, en av världens största operatörer inom passagerar- och frakttrafik i Europa. Finnlines/NordöLink i Malmö utgår från Norra hamnen och trafikerar sträckan Malmö - Travemünde. Verksamheten i Malmö etablerades redan 1982 och rederiet välkomnar idag såväl privatpassagerare som yrkeschaufförer och gods.