Exportkoordinator med omgående start till Yara

Exportkoordinator med omgående start till Yara

Yara stärker nu upp sitt Export team ytterligare under en period för att kunna möta den ökade efterfrågan. Academic Work söker därför åt Yaras räkning en Exportkoordinator.
Rollen ligger inom deras Export team som arbetar inom Yara Animal Nutrition och Mining & Applications. Positionen är belägen på vårt svenska huvudkontor i Malmö, där du kommer att vara en del av en internationell och dynamisk miljö.

Information om uppdraget

Yara är en världsledande leverantör som bidrar till produktionen av livsmedel och förnyelsebar energi. Yara har nyligen blivit rankad som nummer 10 av 50 företag som toppar på FORTUNES prestigefulla "Changing the World" - lista för företag som når framgång genom att göra gott för världen. På Yara är de måna om att ha medarbetaren i fokus och på huvudkontoret i Malmö möts du av en internationell miljö med arbetskultur som präglas av högt i tak och öppenhet.

Export teamet ansvarar för Global Planering, Global Supply Chain Procurement, Supply Chain Governance & Processes, Supply Chain Region och Yara Mining. De är också ägare till Supply Chain Project - en topprioriterad förändringsprocess, som syftar till att omvandla Yaras globala försörjningskedja och övergången till ett mer processorienterat globalt tillvägagångssätt. Du kommer att få insikt i hela produktflödet med många kontaktpunkter, både i Yara och till kunder.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Yara. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader framåt.

Arbetsuppgifter
 • Hantera exportaktiviteter inklusive utgående leveransplanering, se över optimalt utbud av transportörer och säkra att transportordningar genomförs i rätt tid.
 • Koordinera inrikes transporter från produktion till deras terminaler för frakt.
 • Kostnadsberäkning och fakturering.
 • Se till att kunderna får de nödvändiga dokumenten inklusive tulldeklarationen
 • Se till att exportfunktionen uppfyller företagets behov och samarbeta aktivt med övriga funktioner inom Supply Chain.
 • Arbeta i enlighet med gällande lagstiftning om hälsa och säkerhet, Yara säkerhetsprinciper och regler.
 • Registrera och följa upp klagomål och avvikelser.
 • Koordinera kommunikationen mellan försäljning, kunder och produktionsanläggningar
Vi söker dig som
 • Erfarenhet av att arbeta inom export- eller transportsamordning eller andra liknande roller inom fraktbranschen, helst från sjöfartstransporter med containertransporter.
 • Flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Kunskaper i spanska eller franska är också en fördel, men inte ett krav.
 • Erfarenhet av arbete från ett av de större speditörerna är mycket meriterande, liksom att arbeta med farligt gods.
 • Har goda IT-kunskaper i MS Office. Erfarenhet av arbete i SAP ses som meriterande
 • Eftergymnasial utbildning inom Transportledning eller Logistik är en fördel.
Som person är du en driven och positiv problemlösare som kan leverera utmärkt service vid alla tidpunkter. Du måste fungera i en team-miljö, men samtidigt vara beredd på att ta eget ansvar. Du är en person som förstår betydelsen av att utveckla och förbättra relationer då en viktig och kontinuerlig del av rollen innebär att du kommer arbeta med både logistiska tjänsteleverantörer och interna avdelningar. Du har också en förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter för att nå mål och budgeterade prestationsnivåer. Eftersom Yara är en organisation i förändring så förväntas du vara flexibel, ha en förmåga att anpassa dig till förändring och ha en vilja att lära och gå utanför din egen komfortzon. Du har självklart ett socialt intresse som gör att du känner dig bekväm i kontakten med kunder och övriga kontaktytor.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Yara erbjuder kunskap, produkter och lösningar som bidrar till att förbättra lönsamheten hos lantbrukare, distributörer och industrier, samtidigt som vi värnar om jordens resurser, livsmedel och miljö. Organisationen grundades 1905 för att avhjälpa den växande hungersnöden i Europa och idag finns dem och är verksamma i 150 länder och har över 12 000 anställda.