E.ON Regionnät söker reläskyddsingenjörer med intresse för analys och beräkning!

E.ON Regionnät söker reläskyddsingenjörer med intresse för analys och beräkning!

E.ON står inför stora och spännande utmaningar i att utforma framtidens hållbara regionnät. Gruppen Kraftsystemanalys, en viktig del i elnätets säkerhet och leveranssäkerhet, söker nu dig som är ingenjör och som gillar att göra beräkningar, analys och tekniska utredningar! Intressant? Sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för E.ON:s räkning två ingenjörer till Regionnät, där fokus kommer vara på felströmsberäkningar, skyddsbestyckning, selektivplaner, reläinställningar, störningsanalyser och tekniska utredningar!

E.ON arbetar ständigt för att vara ledande i arbetet för en bättre miljö och skriver Vi har bestämt oss. Nu skapar vi en bättre morgondag. För våra kunder, för oss själva, för vår planet. På E.ON arbetar vi för fullt med att förnya Sverige. Senast 2025 lovar vi att allt vi producerar och erbjuder kommer från 100 % förnybar eller återvunnen energi. Vi gör det enkelt att leva hållbart. E.ON arbetar för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden!

Gruppen Kraftsystemanalys, som ingår i avdelningen Anläggningsförvaltning, ansvarar för felbortkoppling - för att nätet ska vara säkert och ha en hög leveranssäkerhet. Allt från analys av nätet, beräkningar och utredningar så att anläggningarna uppfyller felbortkopplingskraven.

Du erbjuds
 • En möjlighet att jobba med hållbarhet och långsiktiga projekt
 • En utvecklande miljö med spännande projekt. För dig som är redo och vill ha mycket ansvar är detta helt rätt roll att söka!
 • En möjlighet att utveckla ditt redan starka tekniska intresse för analys, beräkningar och utredningar!
Arbetsuppgifter

Som elkraftsingenjör kommer du ha en viktig roll där du får möjlighet att utforma framtidens hållbara regionnät. Du kommer att analysera, utreda och göra beräkningar och beräkningsmodeller på det befintliga nätet med fokus på att anläggningarna uppfyller rådande felbortkopplingskrav. Vid exempelvis nybyggnation räknar du på effekten och hur den varierar - och vad variationen innebär. Om något trillar ner på elnätet eller om en del går sönder görs beräkningsmodeller och analys över hur nätet beter sig vid eventuella fel. Tanken med felbortkopplingen är att nätet ska agera på rätt sätt och vara säkert. En del av denna roll innebär nära samarbete med driften, för att utreda om felbortkopplingen har agerat korrekt, samt att delta i projekt med din felbortkopplingsexpertis.

En del av rollen är också förvaltande, vilket innebär att du säkerställer att det finns rätt utrustning och rätt inställningsvärden.

Du kommer bland annat att:
 • Analysera, utreda och göra beräkningar av elnätet och effekten kopplat till felbortkoppling.
 • Ha ett nära samarbete med driften för att säkerställa att felbortkopplingarna agerar korrekt.
 • Säkerställa att det finns rätt utrustning och rätt inställningsvärden
 • I projekt räkna på hur felbortkopplingar fungerar
Du kommer ha 18 kollegor inom gruppen Kraftsystemanalys. Du kommer också få en mentor och en tydlig introduktion så att du får bästa möjliga förutsättningar att växa i din roll!

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsutbildning, gärna inom elkraft, teknisk fysik, elektroteknik eller liknande.
 • Har goda kunskaper i det svenska språket, då mycket av kommunikationen internt och externt sker på svenska
 • Har ett stort intresse för hållbarhet och energi
 • Har erfarenhet av programmering (Python, Matlab eller liknande). Erfarenheten kan antingen komma från arbetslivet eller från skolan.
För tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt personliga driv. Som person ser vi att du är:
 • Initiativtagande
 • Ansvarstagande
 • Noggrann
Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och E.ONs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

E.ON är ett företag som befinner sig på en spännande utvecklingsresa. De fokuserar mer än någonsin på att utveckla sina kundrelationer, växa med kundnära energilösningar samt skapa nya affärsupplägg för att optimera energi- och fastighetssystem. E.ON arbetar engagerat och gränsöverskridande tillsammans för att öka deras kunders konkurrenskraft och bygga ett hållbart samhälle.