Byggingenjör hos trafikverket för arbete med fastighetsnära bulleråtgärder

Byggingenjör hos trafikverket för arbete med fastighetsnära bulleråtgärder

Academic Work söker nu för Trafikverkets räkning en byggingenjör till en tjänst med ett unikt programupplägg - där du varvar arbete i skarpa projekt med ett skräddarsytt kompetenspaket. Detta är förmodligen en av de bästa chanserna på länge att få raketstarta din karriär genom att arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt få lära dig allt om anläggningsbranschen.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med inriktning mot bulleråtgärder kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du får en roll som projektingenjör och kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningsprogram innefattande utbildning inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Du kommer att vara involverad i flera olika projekt och vara en del av en projektgrupp som arbetar med fastighetsnära bulleråtgärder. Du kommer få en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna men den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Inledningvis kommer du få assistera projektledaren i enklare uppgifter men efterhand som du kommer in i rollen och arbetet så kommer ditt ansvar att öka. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Inventering av lokala bullerskärmar invid uteplatser hos fastighetsägare.
 • Ge information samt upprätta avtal med fastighetsägare, upprätta bygglov/bygganmälan.
 • Upprätta upphandlingsdokumentation samt upphandling av entreprenörer för lokala skärmar.
 • Byggplatsuppföljning samt uppföljning av uppställda krav på leverantör.
 • Administrera rivning av fastigheter
Utvecklingsmöjligheter:
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa i din roll. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen, med inriktning bygg.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har B-körkort
Som person ser vi att du är strukturerad och ordningsam då hundratals avtal hanteras. Vidare är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation, speciellt i skrift då ditt arbete kommer att uppfattas som utfästelser för verksamheten. Viktigt är även att du är en person som är förtroendeingivande och trygg i möten då du kommer att ha kontakt med oerhört många olika fastighetsägare. Vi ser även att du har ett driv och ett intresse för att lära dig nya saker och bli expert på ditt område.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning
 • Placering: Malmö
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.