Business Application Developer till Malmös smartaste företag?

Business Application Developer till Malmös smartaste företag?

Ortelius kan erbjuda dig möjligheten att arbeta med en helt unik produkt, en kunskapsplattform som är revolutionerande i sitt slag och används av några av världens största varumärken men utvecklas här i Malmö.

Information om uppdraget

Ortelius är ett tjänste- och produktföretag där kreativiteten flödar, ett bolag som förstår innebörden av att skapa en öppen miljö och gemenskap bland sina medarbetare att arbeta som ett team. "I'm still pleasantly surprised about the amount of energy invested by this company in caring for the well-being of it's employees" berättar Leigh Weston medarbetare på Ortelius.

Produkten som satte Ortelius på kartan är den prisvinnande plattformen Inorigo den första och enda kunskapsplattformen som omvandlar organisationers immatriella tillgångar till en digital kunskapsbas. För att säkerställa en fortsatt tillväxt förstärker de nu sitt team i Malmö med någon som vill dyka ner i det tekniska djupet men också vara en del av det informationscentriska en Business Application Developer! Trots att Ortelius jobbar med de största företagen är de fortsatt ett litet företag och ett familjärt sådant. Du erbjuds ett gäng härliga kollegor som är vana vid att föra avancerad resonemang, ställa upp och vara varandras bollplank.

Ortelius levererar inte bara sina kunder en produkt, de förändrar deras sätt att verka ur ett strategiskt perspektiv är du redo att vara med och skapa förändring? Då är din framtid på Ortelius.

Arbetsuppgifter

Som Business Application Developer på Ortelius arbetar du i en dynamisk miljö, men i huvudsak kommer du att arbeta med konfigurering och programmering av olika tillämpningar, både i databaser, integrationer eller andra typer av lösningar. I korta drag, använda Ortelius mjukvaruplattform för att lösa affärsproblem både genom nyutveckling och vidareutveckling av befintliga lösningar.

Andra exempel på uppgifter som du kommer att utföra är:
  • Designa informationsstrukturer
  • Skapa dashboards
  • Nyutveckling och förvaltning av kod
  • Testning
  • Databasutveckling i SQL
  • Prototyping
Vi söker dig som

Har erfarenhet av systemutveckling inom databaser, olika skriptspråk och webb. Du har varit i kontakt med någon typ av plattform tidigare och är van vid att arbeta objektorienterat. Du har också vana av konfigurationer, informationsmodellering samt databaskonstruktion. Har du tidigare varit i kontakt med någon form av BI- verktyg och är van vid att arbeta informationsstyrt ser vi det som meriterande. I din ansökan får du gärna förtydliga vad du har för erfarenhet som du ser som extra relevant!

Du är också flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du någon som känns igen av att ha en stark drivkraft i allt du gör. Du är utforskande och har en teamanda som heter duga. Viktigt är också att du har en öppenhet respektive ödmjukhet inför att lära dig nytt, samtidigt som du också är taggad på att få bidra med dina befintliga kompetenser. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har en god förmåga att ställa om till nya och oväntade omständigheter. Vidare är du en lösningsinriktad person som inte ger dig i första taget. Sist men inte minst så trivs du i en miljö där du får chans att påverka med ditt arbete!

Nyckelord: SQL, Databasutveckling, Databaser, Java, Javascript, HTML, CSS, Frontend, dashboard, webbutveckling, systemvetenskap, datavetenskap, systemutveckling, BI, Business Intelligence, Velocity apache, inorigo, sharepoint, beslutsstöd
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ortelius is becoming an international company with offices in Malmö, Stockholm and Boston. Since they founded in 1999, their consultants have been leading global companies in the digitization of their businesses, transforming their intellectual capital into business benefits, competitive advantage and profitability. Ortelius is an entrepreneurial company with big ambitions. Their most important asset is their knowledge, expertise and experience of their employees. They explain it very well below: We are characterized by our collective drive and passion to create value for the customers. We view our differences as complementary qualities, which allows us to provide more holistic solutions for our customers. We believe that having the right attitude can take you farther than achievements. That is why we are looking for people with a desire to see the business world with new eyes. Eyes open to innovation and new thinking, as well as the courage to question, willingness to learn and commitment to grow together with us."