Avfall Sverige söker biträdande jurist med inriktning miljörätt

Avfall Sverige söker biträdande jurist med inriktning miljörätt

Har du ett stort intresse för samhälls- och miljöfrågor samt en vilja att påverka gällande lagstiftning? Avfall Sverige utökar nu sin personalstyrka med ytterligare en rådgivande jurist och erbjuder dig möjligheten att vara en del i arbetet mot ett bättre, mer miljövänligt Sverige där avfall hanteras miljösäkert, hållbart och långsiktigt. Skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Avfall Sverige är kommunernas branschorganisation för avfallshantering. De har 400 medlemmar bestående av kommuner, kommunalförbund och kommunbolag men också privata företag. De representerar kommunmedlemmarna gentemot politiker, beslutsfattare, myndigheter och EU, driver frågor som är viktiga för medlemmarna och fungerar även som remissinstans. Avfall Sverige bedriver påverkansarbete både nationellt och inom EU och bevakar det som händer inom avfallsbranschen i Sverige, övriga Europa och resten av världen. Utöver det erbjuder de dessutom en omfattande utbildningsverksamhet som är anpassad för branschens kompetensbehov. Utveckling inom hela avfallsområdet är en viktig del i verksamheten.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Avfall Sverige.

Arbetsuppgifter

Som biträdande jurist kommer du ingå i expertorganisationen om 18 anställda och rapporterar till chefsjuristen. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bedriva övergripande medlemsrådgivning åt Avfall Sveriges medlemmar genom att tolka, förklara samt ge stöd och råd utifrån gällande lagstiftning. Du fyller dessutom ett syfte som internt stöd till dina kollegor avseende rådgivning inom sakområdet.

Inom ramen för dina arbetsuppgifter kommer du bland annat:
 • delta i externa arbetsgrupper, nätverk, nämnder eller råd, såväl nationellt som internationellt, som är relevanta för ansvarsområdet
 • biträda ledningen i beslutunderlag och policyarbete
 • bedriva nationell och internationell omvärldsbevakning
 • ta del av utredningar och remisser samt ta fram underlag till remissvar
 • skriva artiklar till nyhetsbrev och tidningar
Tjänsten är placerad i centrala Malmö och det ingår ca 20-25 resdagar om året, främst inom Sveriges gränser men det förekommer även resor inom Europa, såsom Bryssel.

Vi söker dig som
 • har en juristexamen med inriktning mot miljörätt alternativt att du tar examen till sommaren 2019
 • är en god kommunikatör i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • har goda kunskaper i MS Office
Vi ser gärna att du som söker har något års relevant erfarenhet men är även öppna för dig som är nyexaminerad. Har du erfarenhet av EU-rätt, konkurrensrätt, kommunalrätt, upphandlingsrätt eller plan- och byggrätt är det meriterande för tjänsten.

Tjänsten passar dig som söker en mångfacetterad roll där du får utvecklas och snabbt ta eget ansvar. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående och flexibel då du på egen hand planerar samt prioriterar din tid och ansvarar för att de arbetsuppgifter du har blir genomförda inom satta deadlines. I linje med det är det av stor vikt att du är strukturerad som person. Vi ser dessutom att du har ett genuint intresse av att knyta kontakter med nya människor och har lätt för att samarbeta med olika parter, både inom och utanför verksamheten.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: 40h/veckan
 • Placering: Baltzarsgatan 25, Malmö
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult, Stina Haugland
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Avfall Sveriges önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)