Teknisk Säljare till AWI Maskin AB i Arlöv

Teknisk Säljare till AWI Maskin AB i Arlöv

Om företaget

AWI Maskin AB verkar som representant i Norden för ett stort antal ledande företag inom Plast-, Gummi-, Förpacknings- och Järnvägsindustrin. De säljer och förmedlar enstaka maskiner såväl som kompletta processlinjer och kan genom sitt breda sortiment erbjuda sina kunder lösningar för de flesta ändamål. Sedan 1993 arbetar AWI Maskin AB med normer och rutiner i enlighet med ISO-9000. Naturligtvis ställs motsvarande krav på de företag de representerar.
Gummi och Plast är ett av AWI Maskins största affärssegment och söker nu en Teknisk Säljare som vill vara med och utveckla segmentet. Som Teknisk Säljare blir du del av sammansvetsat team som utgår ifrån nya kontorslokaler i Arlöv.

Dina arbetsuppgifter

För att lyckas i arbetet bör du kunna göra tekniska analyser tillsammans med kunden och på ett effektivt sätt driva diskussionerna vidare till affär. I din roll kommer du arbeta fritt under ansvar och målet är att skapa långsiktiga relationer med existerande kunder, men också med nya kunder som du själv söker upp och tar den första kontakten med.

I dina arbesuppgifter ingår att:
  • Frekvent besöka befintliga och potentiella kunder. Tjänsten innebär resor och kundbesök inom Norden och även besök hos utländska leverantörer.Sammanställa offerter och säljkalkyler.
  • Sammanställa offerter och säljkalkyler.
  • Genomföra förhandling för att slutföra order.
  • Driva merförsäljning till befintliga kunder.
  • Medverka på mässor i och utanför Sverige.
  • Medverka vid budgetarbete och marknadsplanering.
Din profil

Vi ser att du som sökande är en stabil lagspelare som är beredd att axla en ansvarsfull roll som innefattar att utveckla såväl kundrelationer som försäljning till både stora industrijättar och den mindre fabrikören.
Kanske jobbar du idag som innesäljare med teknisk bakgrund eller kanske som servicetekniker och är redo att göra en förändring i karriären och bli en del av ett företag som vill satsa på dig? För att du ska få de rätta förutsättningarna och lyckas i din roll erbjuder företaget omfattande kompetensutveckling.
För att trivas med tjänsten behöver du vara positivt inställd till visst resande i tjänsten. Detta kan vara i exempelvis utbildningssyfte, leverantörsbesök eller närvarande på branschmässor. Det innebär att resorna kan sträcka sig över hela världen men kundbasen återfinns i huvudsak i de nordiska länderna.

Vi söker dig som:
  • Har någon erfarenhet inom teknisk försäljning, maskinförsäljning är högt meriterande.
  • Är driven, tekniskt kunnig och har ett stort försäljningsintresse.
  • Gärna har erfarenhet av visst ekonomiarbete såsom analys av månads - och halvårsbokslut.
  • Talar och skriver engelska och svenska flytande.
I denna rekrytering samarbetar vi med VMP-Group.
För frågor kring tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Henrik Nilsson på henrik.nilsson@vmp-group.se.
Då urvalet kommer att ske löpande är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 1/12 2019.
Vi ser fram emot din ansökan.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av VMP-Group
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VMP Group är ett av Nordens ledande bemanningsföretag. Företagskedjan verkar idag på ca 50 orter i Sverige, Finland och Rumänien. Under 2018 omsatte VMP koncernen 2,1 miljarder kronor och samarbetade med 3 000 kunder.

VMP Group, Sverige samarbetar med företag och organisationer inom områdena bemanning, rekrytering, entreprenad & outsourcing samt Karriär & Utveckling. Inom bemanning och rekrytering är industri-, bygg- och elteknikföretag våra största kundgrupper. Vi jobbar utifrån långsiktiga relationer med såväl våra kunder som anställda. VMP är ett auktoriserat bemannings- och omställningsföretag, medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier (BI) och Installatörsföretagen. Hela kedjan innehar DNV kvalitets- och miljöcertifiering.

Som anställd på något av våra kontor kan du se fram emot många intressanta och utvecklande kunduppdrag. Vår ambition är att vara i bemanningsbranschens toppskikt då det gäller ansvarstagande och trivsel. Välkommen att läsa mer om oss och se alla våra aktuella karriärmöjligheter på vår hemsida www.vmp-group.se

Följ VMP Group, Sverige på Facebook, LinkedIn och vmpgroupsverige på Instagram. Gilla och dela gärna det som tilltalar dig!