Leverantörsreskontraansvarig till AKEA

Leverantörsreskontraansvarig till AKEA

Poolia söker för rekrytering till AKEA i Malmö (Arlöv) en engagerad och självgående Leverantörsreskontraansvarig. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under initialt
12 månader med tillträde omkring den 1 april.

Vill du arbeta i ett framgångsrikt och expansivt bolag? Vill du ha ett tydligt självständigt ansvar samtidigt som du jobbar på en avdelning präglad av en tydlig teamanda? Då kan detta vara tjänsten som du söker.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst med många interna och externa kontakter.

Som Leverantörsreskontraansvarig kommer du att ha följande ansvarsområden:
  • Ansvar för leverantörreskontran
  • Ansvar för pool av fakturor som kommer tillbaka till ekonomiavdelning och behöver utredas
  • Föra dialog med platschefer och fördela fakturor efter attester
  • Stämma av reskontran mot huvudboken
  • Påminnelser och inkassokrav
  • Ansvar för betalningar av leverantörsfakturor (fil och manuella)
  • Kontroll över icke godkända fakturor (återkoppla till leverantör)
  • Avstämning av betalningar
  • Utveckling av processer och rutiner inom leverantörsreskontraområdet
Du rapporterar till Ekonomichefen (CFO).

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är gymnasieekonom eller har gått en YH-/KY-utbildning alternativt att du har en kandidatexamen inriktad mot redovisning.

Vi tror att du har minst 3-5 års relevant erfarenhet från självständigt arbete med liknande arbetsuppgifter inom leverantörsreskontra. Du har också ett intresse av och förståelse för redovisning, moms, omvänd byggmoms och representation.

Du har minst normalgoda kunskaper i Excel och Word. Tidigare erfarenhet av Visma.net ERP, Readsoft och/eller Medius är meriterande. Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Du har ett intresse för projektarbete och att fortlöpande vidareutveckla processer och rutiner.

För tjänsten krävs att du kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt och slutföra dessa inom givna deadlines.

Som en person är du strukturerad, självgående, noggrann och ansvarstagande. Det är en fördel om du också är analytisk och flexibel samt att du kan prioritera och planera ditt eget arbete.

AKEA erbjuder tjänstepension enligt kollektivavtalet.

AKEA

AKEA är ett expansivt byggföretag inom kabel och anläggning. Vi på AKEA har som vision att vara en av de ledande aktörerna på marknaden. Genom gediget yrkeskunnande, engagemang och nytänkande skapar vi långsiktiga relationer och utför arbeten med helhetstänk där fokus ligger på kvalitet, miljö och trygghet. Vi är nu runt 280 medarbetare och finns idag på följande orter: Malmö, Helsingborg, Ystad, Ängelholm, Halmstad, Göteborg och Kalmar. Du kan läsa mer om företaget på www.akeab.se
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.