Transportplanerare / Bulk Dispatcher

Transportplanerare / Bulk Dispatcher

Uppdrag och ansvar
Är du en engagerad person som drivs av att lösa logistik-utmaningar? Ger kunder och kollegor dig komplimanger för din samarbetsförmåga och positiva attityd?

Om båda svaren är ja, så är det dig vi letar efter! Kom och bli en del av Air Liquide Nordic Bulk Logistics team i Malmö. På kontoret i Malmö arbetar du tätt tillsammans med dina två Bulk Dispatcher kollegor och en Project Manager, men du kommer också att ingå i ett nordiskt team med kollegor i Finland och Danmark. Som Bulk Dispatcher är du ansvarig för att planera bulkleveranser i Danmark, Sverige och Norge.
Med hjälp av våra digitala verktyg ser du till att skicka våra bulktransporter till externa och interna kunder i hela Skandinavien. För att göra detta framgångsrikt kommer du att ha gott samarbete med produktionschefer, operatörer, transportörer och externa förare. Dessutom arbetar du tillsammans med Transport chefer för att koordinera planeringen för service av våra trailers.

Som Bulk Dispatcher sitter du på värdefull kunskap som gör att du kan bidra till Air Liquides ständiga förbättringar och ökad effektivitet inom logistik. Med andra ord förväntar vi oss att du är entusiastisk inför att arbeta fram och föreslå processförbättringar som kommer att utveckla kundupplevelsen och göra en skillnad för både dina kollegor och Air Liquides resultat.

I denna roll ingår jour var tredje vecka.

Kompetens och profil
"Safety first" är nyckelord hos Air Liquide och därför väsentligt att du delar denna värdering.

För bli framgångsrik i denna roll tycker du om att ta ansvar, har förmågan att tänka snabbt och gillar problemlösning. Att vara Bulk Dispatcher betyder att du måste agera effektivt utefter våra kunders behov och hitta den bästa möjliga lösningen - ofta under tidspress. Därutöver är du snabblärd, analytisk och gillar att arbeta med siffror. Stora datablad är inget som skrämmer dig utan du blir taggad på att förstå siffrorna och hitta potentiella förbättringsmöjligheter. Du gillar att ta initiativ och att arbeta självständigt faller dig naturligt. Dessutom är du målinriktad och ser till att göra uppföljning och ständigt förbättra dina arbetsmetoder.

Som person gillar du verkligen utmaningar på jobbet, troligtvis hade du blivit uttråkad om varje dag såg likadan ut. Du är också duktig på att kommunicera både internt och externt. Det innebär att du är en god lyssnare och att du kan anpassa din egen kommunikation för att göra dig förstådd i en mängd olika situationer. Dessutom är du en omtyckt kollega som värderar "team spirit" högt. Laget före jaget!

Vi tror att du har en utbildning inom transport eller logistik och 2-3 års erfarenhet av att arbeta med transportplanering, logistik eller liknande. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med Google-verktyg och SAP. Det är ett krav att du är flytande på svenska och har goda kunskaper i Engelska (tal och skrift).

Övrig information
Air Liquide erbjuder dig ett roligt jobb i ett världsledande företag som förstår att medarbetarna skapar vår framgång. Därför jobbar vi kontinuerligt för att säkerställa nöjda medarbetare genom att erbjuda en harmonisk arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och karriärutveckling.

Vill du veta mer om denna roll? Vänligen kontakta Nordic Supply Chain Manager; Allan Witt +45 28 43 26 16.

Redo för din nästa utmaning? Ansök idag via länken idag (löpande urval) men senast 4:e Mars.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 mars 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Air Liquide är världens ledande leverantör av gaser, teknik och tjänster för industri och sjukvård. Verksamheten finns representerad i 80 länder, har ca 66 000 medarbetare och över 3.6 miljoner kunder och patienter. Oxygen, nitrogen och hydrogen är små molekyler som är grundläggande för liv, materia och energi. Dessa gaser utgör hörnstenarna i Air Liquides vetenskapliga arbete och har varit kärnan i koncernens verksamhet sedan den grundades 1902.

Air Liquide Gas AB utgör en del av Air Liquide-koncernen. Tillsammans med våra systerbolag i Danmark, Finland och Norge ingår vi i en gemensam nordisk organisation. Det betyder att vi har resurser att erbjuda våra kunder en mycket hög grad av service, även tvärs över landsgränserna.