Teamledare - Konsumentkontakt med ansvar för märkning & livsmedelslagstiftning

Teamledare - Konsumentkontakt med ansvar för märkning & livsmedelslagstiftning

Vi söker dig som brinner för förbättringsarbete, arbetar strukturerat och har lätt för att ta andra människor. Har du erfarenhet av lagstiftning och märkningsfrågor och önskar en bredare roll med teamledaransvar? Då är det här uppdraget för dig! Du får möjlighet att utveckla vår konsumentkontakt samtidigt som du blir vår specialist inom lagstiftning och märkningsfrågor. Du blir även en del av världens största mejeriföretag - Lactalis Group. Möjligheterna är precis så stora som du vill!

Om tjänsten
I rollen ingår i huvudsak två ansvarsområden - ansvaret för att leda och vidareutveckla vår Konsumentkontakt samt att vara vår expert inom lagstiftningsområdet (bl.a. märkning av produkter och övriga livsmedelsrelaterade frågor). Ditt arbete spänner över stora delar av vår organisation där du arbetar tvärfunktionellt i tät kontakt med Produktion, Inköp, Innovation, Marknad, Food Service etc.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Inom Konsumentkontakt
  • Vidareutveckla avdelningens arbetsprocesser genom att skapa robusta system och arbetsstrukturer.
  • Organisera arbetet inom gruppen så effektivt som möjligt.
  • Ansvara för att sammanställa rapporter inom området både för internt bruk som till vår ägare Lactalis.
  • Utifrån bland annat konsumentreklamationer driva ett systematiskt förbättringsarbete tillsammans med våra egna mejerier, Lactalisbolag och externa tillverkare.
  • Utbilda organisationen inom området och vara en stödfunktion mot verksamheten i kvalitetsrelaterade frågor.
  • Ha en god bedömningsförmåga i relation till incidenter och produktlarm.
Märkning & Livsmedelslagstiftning
  • Bistå organisationen (t ex Innovation och Marknad) med konkret hjälp i lagstiftningsfrågor t ex märkning av produkter.
  • Utveckla guidelines inom området.
  • Hålla dig uppdaterad kring ny lagstiftning, tolka lagstiftningen dvs. vad den innebär för vår verksamhet och delge organisationen informationen.
  • Utbilda organisationen inom området och vara en stödfunktion.
Vem är du?
Vi tror att du har naturvetenskaplig eller teknisk utbildning gärna med inriktning mot livsmedel. Du skall ha erfarenhet av lagstiftning och märkningsfrågor sedan tidigare. Du har goda kunskaper och erfarenhet inom området. För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att driva ditt eget arbete framåt och kunna skapa dina nätverk av samarbetspartners både inom och utanför företaget.

Som person är du strukturerad med analytisk förmåga. Du är van att arbeta i högt tempo och trygg i att ta beslut och stå för de besluten. För att lyckas i rollen bör du ha förmåga att själv lägga upp ditt arbete på ett effektivt sätt och även skapa strukturer som andra kan arbeta utifrån. Du har goda kunskaper i Officepaketet, synnerhet i Excel, samt behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vi ser att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga då tjänsten till och från innebär kontakt med konsumenter, kunder samt interna avdelningar inom bolaget.

Vi erbjuder
En möjlighet för dig som har erfarenhet av lagstiftning och märkesfrågor att vara vår specialist inom området samt att utveckla vår konsumentkontakt. Du får ett teamledaransvar och möjlighet att forma både roll och funktion. Som kollega i vår Kvalitets- och miljöavdelning blir du en del av ett professionellt team där du får stor variation i din vardag och stora möjligheter att göra skillnad!

Ansökan och information
I denna rekrytering samarbetar Skånemejerier med Roi Rekrytering.
För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Patricia Key på mail patricia.key@roirekrytering.se.
Du ansöker med CV och personligt brev genom formuläret på www.roirekrytering.se.

Sista ansökningsdag är 2019-09-20, dock tillämpar vi löpande urval så vänta inte med att ansöka! Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.
Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss
Skånemejerier, med säte i Malmö, är Sveriges näst största mejeriföretag, med en årlig omsättning om över 4 miljarder SEK. Skånemejerier är även Sveriges mest hållbara mejeri enligt konsumenterna. Det visar resultatet från Skandinaviens största varumärkesundersökning Sustainable Brand Index 2017. Verksamheten består i huvudsak av produktion och försäljning av mejeriprodukter (färskvaror och ost) samt fruktdrycker. Koncernen har ca 620 anställda. Bland varumärkena finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens och Lindahls. Sedan 2012 ingår Skånemejerier dessutom i franska Groupe Lactalis-koncernen som är en världsledande mejerikoncern och världens främsta osttillverkare.

Våra värdeord; Skånemejeriers arbete grundar sig i ledorden Engagemang, Ambition och Enkelhet. Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor. Vi agerar som entreprenörer, är ansvarstagande och lojala och vi är tillgängliga, prestigelösa, öppna och pragmatiska.

Läs mer om oss på www.skanemejerier.se och Lactalis på www.lactalis.fr.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)