Verkstadschef Fridhems varv och verkstäder Lysekil

Verkstadschef Fridhems varv och verkstäder Lysekil

Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Är du sugen på att arbeta med spännande arbetsuppgifter i en vacker marin miljö? Då har vi kanske rätt tjänst för dig.

Som Verkstadschef på Fridhems Varv och verkstäder rapporterar du direkt till varvschefen. Du har budget- och ekonomiansvar samt personal- och arbetsmiljöansvar för 8-15 medarbetare. Du arbetsleder verkstadspersonal samt inhyrd personal. Vidare ingår planering av jobb och projekt samt servicerapportering och återkoppling till kund. Du kommer dagligen att arbeta i order/lagersystemet Kobra.

Du har ansvar för att verksamheten fungerar på ett optimalt sätt och utvecklas på alla plan. Våra ledord som vi dagligen arbetar mot, är Nöjda kunder, Nöjda medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Du, tillsammans med dina medarbetare ska få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk utbildning på högskolenivå och flerårig teknisk yrkeserfarenhet, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har elbehörighet lägst B enligt ELSÄK-FS 2017:4
  • erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har erfarenhet från ombyggnation av elinstallationer på fartyg
  • har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar och med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera till dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS
Det är meriterande om du
  • har kunskaper om Färjerederiets färjor utifrån ett tekniskt perspektiv samt har erfarenhet från ledande befattning inom varvsverksamhet
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Upplysningar

Varvschef Mattias Bergsten
0101232892

SEKO Åke Ottosson
0101242839

ST Stefan Sörensson
0101232867

SACO Kenneth Toresson
0101238036
Mer info
Kontaktperson Mattias Bergsten
Telefon 0101232892
Område Lysekil
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.