Underhållsingenjör med inriktning mot driftsäkerhet

Underhållsingenjör med inriktning mot driftsäkerhet

Vill du arbeta med driftsäkerhet på ett av världens mest moderna raffinaderier? Har du ett stort intresse för statistiskt analysarbete och trivs i en roll med många kontaktytor? Preem erbjuder dig en spännande roll där du får en central och viktig roll i att stötta Preems anläggningar inom driftsäkerhet, kvalitetsstyrning och underhållsteknik.

Var med på resan där du bidrar till Preems underhåll- och driftssäkerhetsarbete samtidigt som du även blir en viktig del av visionen att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle!

Jobba för framtiden redan idag

Som Underhållsingenjör med inriktning mot driftsäkerhet tillhör du avdelningen ”Underhållsstöd” vars huvudsakliga uppdrag är att övervaka driftsäkerheten och agera underhållstöd på raffinaderierna i Lysekil och Göteborg. Detta innefattas av ett flertal processareor, hamnar och tankfält. Genom att utföra statistiska analyser, leda utredningar och ta fram förslag på lösningar kring tillförlitlighet i anläggningarna har du och dina kollegor i teamet som målbild att optimera drift- och underhållsverksamheten på bästa sätt. Du blir en del av en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.

Rollen har ett koordinerande/samordnande ansvar där tyngdpunkten av din arbetstid utförs i kontorsmiljö, med inslag av operativt arbete i produktionen vid exempelvis utredning och identifiering av grundorsak vid en incident.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
 • inhämta data ur Preems underhållssystem och utföra statistiska analyser som exempelvis livslängdsanalyser
 • leda utredningsarbetet vid grundorsaksanalyser RCA
 • arbeta med riskbaserad underhållsstyrning (RCM)
 • tillsammans med kollegor driva Preems underhållsstrategi
 • leda och agera sammankallande till tillförlitlighetsmöten kvartalsvis inom ditt ansvarsområde
 • delta i verksamhetsutveckling och förändringsprojekt
Rollen kommer att få möjlighet att delta i ett flertal spännande förändringsprojekt. Ett av de största projekten som är aktuellt just nu är ombyggnad och tillbyggnad av raffinaderiet i Lysekil med mål att bli Sveriges största anläggning för tillverkning av förnybara bränslen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på raffinaderiet i Lysekil och rapporterar till chef över underhållstöd. Arbetet innebär även samarbete med personer och uppdrag på Preems anläggning i Göteborg.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Att deras raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar dem inte: de vill ständigt bli bättre. Tack vare deras storlek och komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet. För Preem är det viktigt att du delar deras värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har:
 • Högskoleingenjörsutbildning inom kvalitetsstyrning, kvalitetsteknik, underhållsteknik eller likvärdigt
 • Erfarenhet och kunskap inom tillförlitlighet, underhåll, kvalitet och/eller driftsäkerhet
 • Erfarenhet av statistik- och analysarbete
 • Goda kunskapar i svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort
För att lyckas i rollen har du erfarenhet från processindustri, energisektorn, bilindustrin eller annan producerande verksamhet.

Är det här du?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självgående, engagerad och har en god förmåga att ta egna initiativ. Då tjänsten förutsätter ett systematiskt tänkande, behöver du vara noggrann och analytisk. Rollen medför även en hög grad av samverkan inom verksamheten varför det är viktigt att du när kommunikativ, har god samarbetsförmåga och trivs med många kontaktytor.  Ansvarstagande, nyskapande och inkluderande är andra egenskaper som Preem värderar högt.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande. För att söka jobbet, klicka på ”Sök jobbet”-knappen härintill.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Underhållsingenjör, Reliabilityengineer, Tillförlitlighetsingenjör, driftsäkerhet, underhållsstöd, kvalitetsstyrning, grundorsaksanalys, RCA, RCM
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.preem.se
Sista ansökningsdag 7 jan 2023 (38 dagar kvar)