Miljöstöd

Miljöstöd

Är du en engagerad och målinriktad miljö/processingenjör som motiveras av att ta dig an en verksamhetskritisk roll med stort ansvar? Vi söker dig som är redo för nästa kliv i karriären. Preem erbjuder dig en spännande och utmanande roll där du får möjlighet att arbeta på ett utav de mest moderna och miljöanpassade raffinaderierna i Europa.

Preems Raffinaderi står inför den största omställning i raffinaderiets historia. De skall bli klimatneutrala till 2035. Detta innebär ombyggnad och tillbyggnad av raffinaderiet och just nu pågår projektering av Sveriges största anläggningar för tillverkning av förnybara bränslen. Var med på resan där du både gör skillnad men samtidigt också blir en viktig del av visionen att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle!

Jobba för framtiden redan idag

Som Miljöingenjör hos Preem får du vara med och bidra till Preems utveckling för ett hållbart samhälle genom att påverka och driva företagets arbete inom miljö framåt. Preems raffinaderier hör till de effektivaste i Europa och är under fortsatt utveckling. Tack vare företagets storlek och komplexa produkter kan du räkna med goda utvecklingsmöjligheter inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
Som Miljöingenjör tillhör du Preems miljöavdelning inom vilken det idag arbetar fjorton medarbetare. Gemensamt för dessa är ett stort intresse och engagemang i sina respektive specialistområden.

I det dagliga arbetet ansvarar du för koordinering av miljöfrågor för stöd mot projekt, en stor del av arbetet innebär att bevaka, tillämpa och tolka relevant miljölagstiftning samt att ansvara för miljörapportering. Som Miljöingenjör agerar du som specialist genom att ge stöd till övriga företaget i miljöfrågor med fokus på stöd till stora projekt

I detta ansvar ingår exempelvis att:
  • Vara sakkunnig och rådgivande inom miljöområdet på Preem
  • Guida och stödja stora projekt i miljöfrågor, t.ex. bevakning av att bullernivåer hålls inom framtagna gränser, energi-, mark- och avfallsrelaterade frågor
  • Uppföljning, utvärdering och rapportering enligt kontrollprogram, lagstiftning och andra externa krav, samt informera internt inom dessa områden

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på raffinaderiet i Lysekil och rapporterar till Miljöchef.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har:
  • Akademisk examen företrädelsevis civilingenjör med inriktning miljö- och vattenteknik, kemiteknik eller liknande.
  • Erfarenhet från en roll som processingenjör, miljöingenjör eller likvärdig
  • Erfarenhet av miljörelaterade arbetsuppgifter, gärna inom områden som luft/mark/avfall eller miljörapportering i allmänhet
  • Erfarenhet av att arbeta i stora projekt
  • Goda kunskapar i svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet från processindustri eller annan industri men det är inget krav. Vi ser även en bakgrund inom myndighet eller som konsult som värdefull.

Är det här du?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självgående, engagerad och har en god förmåga att ta egna initiativ. Då tjänsten förutsätter ett systematiskt tänkande, behöver du vara noggrann och analytisk. Rollen medför även en hög grad av samverkan inom och utanför organisationen och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och har förmåga att vara pedagogisk. Ansvarstagande, nyskapande och inkluderande är andra egenskaper som Preem värderar högt.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jessica Bauer 08-120 50 422. Intervjuer kommer att ske löpande. För att söka jobbet, klicka på ”Sök jobbet”-knappen härintill.
Välkommen in med din ansökan!

Sökord: processindustri, processingenjör, kemiteknik, civilingenjör.  Miljöingenjör,
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.preem.se
Sista ansökningsdag 17 jan 2023 (49 dagar kvar)