Systemingenjör till Preems raffinaderi, Lysekil

Systemingenjör till Preems raffinaderi, Lysekil

Vill Du vara med och leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle?
Som systemingenjör på avdelningen för processtyrning har Du möjligheten att bidra till Preems vision genom att säkerställa att processinformationssystemet som historiserar data för hela raffinaderiets verksamhet förvaltas på ett optimalt sätt. Vare sig Du har lång erfarenhet från processindustri eller om Du är en nyutexaminerad student så är utvecklingsmöjligheterna goda, Preem prioriterar din kompetensutveckling!

Jobba för framtiden redan idag
Som systemingenjör på Preems raffinaderi i Lysekil kommer Du i huvudsak att arbeta med förvaltning av raffinaderiets processinformationssystem, IP21. Detta innebär ansvar för att:
  • Underhålla och vidareutveckla systemet
  • Säkerställa god systemtillgänglighet
  • Utbilda organisationen inom systemets funktionalitet
  • Uppdatera databaser och skriva programkod för att tillgodose raffinaderiets behov.
I tjänsten kommer Du även få möjligheter att arbeta med andra system som omfattas av avdelningens ansvar. Detta inkluderar system för produktblandning, processimulering och avancerad styrning.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk.
För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Har du den här bakgrunden?
För att lyckas i rollen är det viktigt att Du har förmågan att se detaljerna utan att glömma bort helheten. Du kommer att bli kontaktad av människor från hela raffinaderiet som alla har olika uppgifter eller frågeställningar därför är det viktigt att Du är serviceinriktad och att Du tycker om att lösa problem. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?
Vi söker en person med systemintresse. Vi ser gärna att Du har läst en utbildning inom exempelvis systemvetenskap, IT eller datateknik. Detta är dock inget krav. Kunskaper om databaser, programmering och virtuella servrar är meriterande. Preem arbetar för mångfald och vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ta reda på mer!
Om Du har frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta avdelningschefen, Thomas Dolff, på telefon 010-450 35 53 el. 073-087 84 14.
Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast den 13:e maj 2019.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Innebär ditt nya jobb en flytt för dig och din partner? Vi samarbetar med medflyttarservice som erbjuder hjälp att hitta sysselsättningsmöjligheter för din partner. För mer information se www.medflyttarservice.se
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 maj 2019 (24 dagar kvar)