Projektekonom/controller till Preem i Lysekil

Projektekonom/controller till Preem i Lysekil

Vill du ansvara och vara delaktig i att upprätthålla finansiell kontroll och rapportering för något av våra stora investeringsprojekt för omställning till förnybar produktion? Som projektekonom till Preem kommer du att bli en nyckelperson på Preemraffs projektavdelning där du stöttar både projektledaren och ledningen med information, arbetssätt och sammanställningar.

Jobba för framtiden redan idag

Vår Projektavdelning står inför spännande utmaningar och vi söker ytterligare en projektekonom/controller för att förstärka upp vårt team då Preem satsar på några stora projekt som kräver stor ekonomisk kontroll och bra prognoser på kommande kostnader. Arbetsuppgifterna kommer att vara omväxlande och innehåller bland annat att:
  • Sammanställa finansiell redovisning (Capex/kassaflöde, valutabehov) för ett större särredovisade projekt med EPC till projektledare, ledning och controller av nya anläggningsdelar eller byte av befintlig utrustning.
  • Agera rådgivare till bland annat projektledaren och andra projektmedlemmar
  • Ansvarar för uppföljning av EPC kostnadskontroll
  • Generera bokföringsorder och justeringar i ekonomisystemet
  • Ekonomisk uppföljning av alla inköp samt påverkan av valutaförändringar
  • Arbeta med förbättringar av våra metoder, verktyg och arbetsprocesser, t.ex. kravställning på IT-system.
(EPC=Engineering Procurement Construction=ett företag som Preem anlitar för att ansvara för konstruktion, inköp av material/utrustning samt leda installationen)

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt med placeringsort Lysekil.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänkande. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som är högskole- eller universitetsutbildad inom ekonomi eller motsvarande. Minst 5 års erfarenhet från controlling eller motsvarande, önskvärt är erfarenhet av projekt, gärna involverande investeringar och mycket goda kunskaper i Excel samt erfarenheter ifrån BI-system samt IT-system för hantering av ekonomi och inköp. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Du som söker är ansvarsfull, noggrann, kvalitets- och säkerhetsmedveten och gillar att utveckla arbetssättet och hitta nya lösningar. Arbetet innebär många kontaktytor såväl externt som internt så du behöver gilla att samverka och kunna kommunicera med samtliga parter på ett tydligt sätt. Vidare är du engagerad och trivs med att arbeta både i grupp och självständigt.

Ta reda på mer!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niklas Norén, avdelningschef Projekt, tel 010-450 35 34.

Intervjuer kommer ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast 26 Juni 2022

Välkommen med din ansökan!

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.
För information har Preem en policy att alltid genomföra alkohol- & drogtest på samtliga slutkandidater.

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 26 juni 2022 (1 dag kvar)