Processingenjör till Preem i Lysekil

Processingenjör till Preem i Lysekil

Är du Civilingenjör inom Kemi och vill arbeta i en säkerhetsmedveten organisation med möjlighet till ständig utveckling på arbetet? Vill du tillhöra ett prestigelöst team med stor frihet under ansvar? Då är du vår nya Processingenjör! Jobba för framtiden redan idag

Jobba för framtiden redan idag

Preems raffinaderi i Lysekil är ett av världens mest moderna raffinaderier och kommer att genomföra stora satsningar de kommande åren för att nå vårt mål om klimatneutralitet 2035. Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Processtekniska avdelningen i Lysekil består av 11 processingenjörer som utgör en mycket viktig funktion för hela raffinaderiet.

I rollen som Processingenjör kommer du att arbeta med:
 • Avancerat processtekniskt stöd gentemot produktion och underhåll/tillgänglighet
 • Uppföljning, testkörning och optimering av anläggningar
 • Energiledning och energiuppföljning
 • Processimulering och processdesign
 • Initiera, delta i och driva projekt
 • Långsiktig utveckling av processanläggningar
Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Att våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa hindrar oss inte: vi vill ständigt bli bättre. Tack vare vår storlek och våra komplexa produkter finns det alltid något nytt att lära sig inom en spännande verksamhet som präglas av snabba omställningar, tydliga regler och högt säkerhetstänk. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Har du den här bakgrunden?

Civilingenjör inom Kemiteknik, eller motsvarande högskolekompetens.
 • Erfarenhet från processindustri.
 • Erfarenhet från Projekt och Process design.
 • Goda kunskaper i Officepaketet och grundläggande kunskap i simulering och modellering
 • Goda kunskaper i Engelska i tal och skrift
 • B-Körkort
Processingenjör, maskin

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Är det här du?

Arbetet kräver ett stort mått av driv, engagemang och initiativförmåga samt god förmåga till samarbete med olika enheter inom och utom Preemraff. Arbetet är självständigt med stora kontaktytor inom och utanför företaget. Du skall vara miljö-, kvalitets- och säkerhetsmedveten. Vi ser också att du vill bidra till en god arbetsmiljö där alla hjälper varandra.

Ta reda på mer!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emil Lagerberg-Nilsson, tel 0761486709
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt men senast den 14 aug 2022.

Välkommen med din ansökan!

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

#LI-CB1
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (7 dagar kvar)