Laboratorieingenjör

Laboratorieingenjör

Preems raffinaderi i Lysekil söker nu en Laboratorieingenjör

Vill du jobba som Laboratorieingenjör och känner ett starkt driv i att utveckla och ta Preem in i på nya vägar där omställning till förnybart står högst på agendan. Vi söker en driven och engagerad och nyskapande Laboratorieingenjör som ser möjligheter. Du tillsammans med alla kreativa medarbetare på produktionssektionen i Lysekil skapar grunden för att Preem effektivt hanterar kvalitet hela vägen till kund på ett Säkert och effektivt sätt.

Jobba för framtiden redan idag

I rollen som Laboratorieingenjör har du en viktig roll i att säkerställa att våra instrument och instruktioner levererar dygnet runt. Du samarbetar med övriga Laboratorieingenjörer så att laboratoriet fungerar som det ska. Dessutom arbetar du tvärfunktionellt med andra avdelningar inom Preem för att produktionen ska fortgå och att vi på laboratoriet ska vara redo för framtidens utmaningar och förändringar som omställningen mot förnybart kräver.

I jobbet ingår förutom utförande av analyser även ansvar över servicerutiner, metodbeskrivningar och utbildning för övrig laboratoriepersonal. Samarbete med övriga avdelningar inom tillverkningsprocessen för att ständigt förbättra är en naturlig del av jobbet. Vi ser meriterande på att du som söker har erfarenhet av metoder och instrument för vattenanalyser. Att förstå kraven för arbetssätt på ett ackrediterat laboratorium ser vi som ett krav.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.Våra raffinaderier hör till de effektivaste i Europa. Vår framtidsresa innebär att du som jobbar här får användning för ditt lösningsfokus och din positiva syn på förändringar.

Tjänsten är tidsbegränsad 220901 tom 240131

Har du den här bakgrunden?

Vi söker dig som har minst treårig eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemi eller liknande och har ett starkt intresse för analytisk kemi. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet från operativt laboratoriearbete, instrumentansvar samt erfarenhet från process- eller industrilaboratorium är starkt meriterande.

Är det här du?

Du är analytisk, metodisk och systematisk och har erfarenhet av instrumentansvar och att ta fram/vidareutveckla, läsa och förstå instruktioner och metoder samt vana att jobba i parallella system. Kvalitet är viktigt för dig och du trivs med att jobba tätt ihop med dina kollegor. Då tjänsten innebär självständigt arbete på laboratoriet bör du vara handlingskraftig, flexibel och trivas med att fatta egna beslut. Rätt person är öppen och positiv och kan uttrycka sig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Ta reda på mer!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Thell, Laboratoriechef, 0702-135943 Intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Skicka in ditt CV med personligt brev så snart som möjligt dock senast den 21 augusti 2022

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)