TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 2 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen - en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.

Som en del av TOOLS ges du möjlighet att kontinuerligt utvecklas och våra medarbetares trivsel är betydande för oss. Vi är ett gott gäng med ett fint arbetsklimat och erbjuder dig ett fritt arbete med högt ansvarstagande inom ett område med höga ambitioner. Vår potential är stor och tillsammans ser vi positivt på vår framtida utveckling.

TOOLS Sverige AB är ett företag på frammarsch - vill du vara en del av det?

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu utesäljare till vårt försäljningsteam i Fyrstad/Skaraborg. I rollen som utesäljare har du kundansvar vilket innebär att du tar ett helhetsansvar över affären. Du har kund-, volym- och resultatansvar för utvalda kunder och genom säljaktivitet utvecklar du försäljningen för dessa och säkerställer därigenom nöjda kunder. Du arbetar också med att identifiera nya möjligheter och att utveckla nya kundrelationer.

Du arbetar självständigt och målinriktat genom hela försäljningsprocessen, men du arbetar även tätt tillsammans med ditt team bestående av innesäljare och tekniska utesäljare. För att uppnå resultat och tillfredsställa kundens behov, koordinerar du och planerar säljarbetet tillsammans med övriga roller i säljteamet så att säljförmågan och kompetensen används på bästa sätt mot respektive kund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tidigare har haft en säljande roll med kundansvar. Du har tidigare arbetat mot egen säljbudget, och är en van förhandlar som utan problem interagerar med beslutsfattare på flera nivåer hos kunden. Vi ser att du har god kännedom om vårt sortiment, och har du dessutom erfarenhet av konceptförsäljning mot främst industri men även offentlig förvaltning och/eller bygg är starkt meriterande. Du har en god teknisk förståelse, och har minst gymnasiekompetens. Då du kommer att bearbeta kunder över hela försäljningsområdet, och resa i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vem trivs här?

Vi söker dig som är energisk, utåtriktad och är duktig på att etablera och upprätthålla relationer. Du har ett stort driv, engagemang och intresse för att göra affärer och att sälja. Du har god initiativförmåga, är resultatorienterad och sätter upp höga mål och strävar efter att uppnå dem. Du är självgående och van vid att strukturera upp och ta eget ansvar för dina uppgifter och driver processer framåt. Du förstår också vikten för att arbeta tillsammans med ditt team för att uppnå bästa resultat

Ansökan

Ansök via vårt rekryteringsverktyg. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Lysekil
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.tools.se
Sista ansökningsdag 10 okt (17 dagar kvar)