Avdelningsekonom till SLU Aqua

Avdelningsekonom till SLU Aqua

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision "starka fiskbestånd i friska vatten". Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en avdelningsekonom för arbete främst inom projektekonomi. Du kommer att ingå i Aquas administrativa enhet bestående av 10 personer, vilka ger stöd och service till ledning och medarbetare.

Som Avdelningsekonom får du en bred och ansvarsfull roll där du ansvarar för budget, redovisning, ekonomisk uppföljning, avstämningar, analyser och bokslut för Havsfiskelaboratoriet i Lysekil. Du samarbetar nära övriga ekonomer och våra administratörer, varav några blir dina kollegor på plats. Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

SLU Aqua har ca 90 % externfinansiering med många kontrakt och finansiärer att hantera utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. I rollen ingår att stötta projektledare i ekonomiska frågor från ansökningar till slutredovisning av olika projekt. I arbetet ingår även att granska/tolka avtalsförslag från finansiärer och leverantörer.

I rollen som Avdelningsekonom bidrar du tillsammans med dina kollegor i utvecklingsarbetet av ekonomiprocesser. Den administrativa enheten leds av den administrativa chefen vilken du rapporterar till.

Kvalifikationer skakrav:

Utbildning:

- Högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande inriktning

Erfarenhet/kunskap:
  • Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med kvalificerade liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av att arbeta med projektredovisning
  • Dokumenterad erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete
  • Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära och vana av att samarbeta på olika nivåer
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.
Systemvana:

-Du har en hög generell systemvana och har vana av att arbeta med Excel som arbetsredskap (SLU Aqua arbetar idag med ekonomisystemet Agresso/UBW).

Kvalifikationer meriterande:
  • Arbete med projektuppföljning med olika finansiärer, exempelvis EU.
  • Erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig sektor, högskolevärlden i synnerhet.
  • Kunskap om upphandling (LOU)och erfarenhet av att läsa och tolka avtal.
Personliga egenskaper:

I arbetet har du kontakt med många människor så dina personliga egenskaper såsom förmåga att samarbeta, ge god service och arbeta strukturerat är särskilt viktiga. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar, är analytisk och noggrann, samt driver ditt arbete framåt. Du är en stabil och prestigelös person med integritet som trivs med att, i samarbete med andra, anta utmaningar och lösa dessa.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad kan vi erbjuda dig?

I rollen som Avdelningsekonom får du en bred och varierande roll där du gör skillnad för verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor och få en mycket god inblick i verksamheten. På SLU Aqua blir du del av en spännande verksamhet med tydligt miljöfokus. Du är placerad på SLU Aquas kontor i Lysekil. Det finns goda möjligheter att varva arbete på plats med arbete hemifrån. Vissa resor förekommer i rollen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Placering:
Lysekil

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-08-22.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Kontaktpersoner:

Anneli Hofström
Administrativ chef
010-478 4285
anneli.hofström@slu.se

Ulrika Struve
Recruiter/Business Manager Adecco Sweden AB
+46 23 70 55 96
ulrika.struve@adecco.se

Ref SLU.ua.2022.2.5.1-2805
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Lysekil
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida https://www.slu.se/
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.