ST-läkare Allmänmedicin

ST-läkare Allmänmedicin

Vi söker dig som vill
arbeta i en bra arbetsmiljö på en expanderande, trivsam och i övrigt fullbemannad Hälsocentral i Lycksele.

Förutom sedvanlig
distriktsläkar- och distriktssköterskemottagning omfattar verksamheten specialistmottagningar för BVC, diabetes, astma/KOL, inkontinens och hälsosamtal. Även psykoterapeut, äldresjuksköterska , rehabkoordinator, dietist och fysioterapeut och arbetsterapeut är kopplade till Medicinkonsulten. Vi handleder i dagsläget AT- läkare. TYK, T1, T5, T9 och T11 när dessa kommer kortare perioder höst och vår.

Hälsocentralen drivs inom
vårdvalet Hälsoval i Västerbotten med idag ca 4700 listade individer, varav en relativt stor andel utgörs av barn och unga vuxna. Läkarinsatser på BVC, ett äldreboende och ett nära samarbete med hemsjukvård ingår också i hälsocentralens uppdrag. Du välkomnas till en trevlig arbetsplats som präglas av högt i tak, omtanke om patienten, utvecklingsbenägenhet och samarbete över yrkesgränserna.
Möjligheten till egen utveckling och fortbildning är stor.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med gedigen yrkeskunskap, bra handledning och ett gott utrymme för dig att utvecklas i din profession. Hos oss får du möjlighet att specialisera dig inom allmänmedicin och även som komplement mot glesbygdsmedicin genom en extra placering vid någon av de sjukstugor som finns i Södra Lappland vilket ger dig en bredare bas och ökad akut kompetens. Vi värdesätter en god handledning för våra utbildningsläkare.
  • Att bo
och leva i Lycksele och i Södra Lappland innebär att du har ett obegränsat friluftsliv att njuta av där skog och fjäll finns inom räckhåll var du än befinner dig. Läs mer om livet i glesbygd på www.uinnorth.se

Arbetsuppgifter

Specialiteten
allmänmedicin karaktäriseras av mötet med patienten, genom hela livet. I kompetensen ingår att möta människor i alla åldrar med alla sorters hälsorelaterade problem samt att självständigt bedöma och behandla dessa. I arbetet följer du även en individs olika hälsoproblem över tid och i bedömningen väger in personens hela livssituation.

Din ST planeras i samråd med verksamhetschef, handledare och studierektor med utgångspunkt ifrån riktlinjerna för specialisttjänstgöring som rör handledning och kompetensutveckling. Din kompetensutveckling är viktig och därför har vi avsatt en årlig individuell utbildningspott på 20 000 kr.

Utöver det specialitetsspecifika ST-programmet erbjuder vi även LEKA, ett kursprogram utformat för att uppfylla ett flertal av de krav på kurs som ställs i Socialstyrelsens delmål a och b för ST.

Som ST-läkare på Medicinkonsulten Hälsocentral ger vi dig en bred bas och ökad akut kompetens. Vi erbjuder dig en rad förmåner i din anställning och ger dig bland annat möjlighet att exempelvis ha en delad tjänst med annan hälsocentral/sjukstuga i länet, bedriva forskning som del av tjänst, flexibla arbetstider eller välja profilområde. Vi är öppna för att ha dialog om dina individuella önskemål.

Kvalifikationer

Vi söker
dig med svensk läkarlegitimation som har ett gediget intresse av att utvecklas inom allmänmedicin. Du har goda kunskaper i svenska, motsvarande nivå C1 enligt
Europarådets nivåskala. Du har en god kommunikativ förmåga och ser det goda bemötandet som ett av dina viktigaste verktyg i patientmötet. Du har även en vilja att tillsammans med övriga medarbetare på arbetsplatsen bidra till utveckling av verksamheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Tillträde
enligt överenskommelse. Dock senast 2019-12-31.

Ansökan

Ansök
senast: 2019-09-15

Referensnummer:
ST läkare Medicinkonsulten

Välkommen
att söka genom att:

Skicka
ansökan till Verksamhetschef

Elisabeth
Björnsdotter Rahm

Medicinkonsulten
Hälsocentral

Skolgatan
8

92131
Lycksele

Eller via
mail till:

elisabeth.bjornsdotter@regionvasterbotten.se

Lön

Löneform:
Månadslön

Kontakt

Kontaktpersoner

Elisabeth Björnsdotter Rahm,
Verksamhetschef

elisabeth.bjornsdotter@regionvasterbotten.se

070-2222 511

Facklig företrädare

Thomas Ek
Läkarförbundet 073-846 15 92 thomas.ek@regionvasterbotten.se
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Björnsdotter Rahm
Telefon 0702222511
Email Mejla Elisabeth Björnsdotter Rahm
Område Lycksele
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Läkare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.1177.se/Vasterbotten/Hitta-vard/Vasterbotten/Kontakt/Medicinkonsulten-AB/
Sista ansökningsdag 22 mars (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Medicinkonsulten Hälsocentral i Lycksele AB har drivit primärvård sedan 2002 och har sedan 2012 ett avtal med Västerbottens läns
Landsting om att driva primärvård inom ramen för Hälsoval. Vi har idag ca 4700 listade patienter och antalet listade patienter ökar varje vecka. Vi har 2 fasta distriktsläkare och en pensionerad Överläkare i Medicin som arbetar en dag i veckan hos oss. I övrigt är vi 10 medarbetare. Vi köper tjänst av dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut och fotvård.

Du kommer snart att upptäcka att vi trots vår storlek är en familjär hälsocentral där vi alltid sätter patienten i fokus och att vi försöker erbjuda så bra service vi bara kan.
Vi har prioriterat att arbeta på vår arbetsmiljö och det innebär att vi alla är delaktiga i Medicinkonsultens utveckling, vi tar gemensamma beslut om förändring och vi har roligt tillsammans.