Hoppa till innehåll
Transdev logotyp

Business Controller till Transdev, Malmö

Vill du arbeta för ett marknadsledande bolag som har en samhällsviktig funktion? Är du en analytisk Business Controller som vill arbeta verksamhetsnära och kunna påverka och utgöra en viktig länk mellan verksamheten, ekonomi och kund? Transdev har fått förtroendet att ansvara för Öresundstrafiken och nu söker vi en Business Controller till den nybildade organisationen Transdev Öresund. Placering i Malmö.

Om tjänsten

Vi söker en engagerad och affärsnära Business Controller. I rollen kommer du fungera som affärstöd och arbeta med både ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du kommer att ansvara för uppföljning av Öresundstrafiken och agera som Business Partner till Affärschefen för Öresundstrafiken. Du kommer bland annat att medverka i budget- och prognosarbete, månadsbokslut samt uppföljning och analys. Kontraktet bygger en hög grad transparens och du blir en viktig kontaktyta mot beställaren genom att ta fram och presentera ekonomisk information. Utöver det kommer du att bidra till ständiga förbättringar för ökad effektivitet och lönsamhet.

Du ingår i Transdevs controlling-team om 15 personer och rapporterar till Head of Business Control.

I rollen ingår bland annat att:
  • Agera Business Partner och allmänt bollplank i såväl ekonomiska frågor som operativa beslut och bidra till förbättringar för ökad kvalitet, effektivitet och lönsamhet.
  • Vara en kontaktyta mot beställaren och presentera ekonomisk information.
  • Göra analys och uppföljning av affärernas resultat, lönsamhet och operativa nyckeltal.
  • Driva och medverka i budget- och prognosarbete för de trafikavtal man ansvarar för
  • Medverka och kvalitetssäkra månadsbokslutet i samarbete med redovisningsavdelning och affärschefen.
  • Utveckla och förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer ur ett ekonomiskt perspektiv.
Vem är du?

Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 årserfarenhet av arbete i en affärsnära controllerroll, samt gärna med en grund i redovisning. Du behärskar Excel, är systemintresserad och van vid att jobba med olika BI-verktyg. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skriftSom person är du analytisk och strukturerad. Du skapar förtroendefulla relationer och känner dig trygg i att kommunicera på ett pedagogiskt sätt och strävar hela tiden efter att förstå verksamheten och hitta nya lösningar.

Erfarenhet från järnvägs- eller transportbranschen är meriterande.

Vi erbjuder

Transdev Sverige med drygt 5 000 medarbetare ingår i koncernen Transdev Group, som driver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 17 länder. Varje dag möjliggör våra 83 000 medarbetare mer än 10 miljoner effektiva, smidiga och miljövänliga resor världen över. Som medarbetare på Transdev får du arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas och förändras och som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett företag med en uttalad ambition att vara ett persontransportföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar för att öka kollektivtrafiken. Våra värderingar ”handling, ansvar, nytänkande och samspel”, styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet. Vi sitter i trivsamma lokaler i centrala Malmö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 maj 2023 (45 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare