Webbanalytiker & konverteringsspecialist (CRO)

Webbanalytiker & konverteringsspecialist (CRO)

På Klaravik sammanför vi hundratusentals köpare över hela världen med säljare av maskiner och fordon via vår webbplats klaravik.se. Vi har skapat en auktionstjänst där man dagligen hittar mängder av nya objekt att lägga bud på, och vårt företag växer ständigt. Under 2022 såldes objekt för 3,1 miljarder kronor genom företaget och i år ligger prognosen på ytterligare tillväxt. Nu söker vi en helt ny roll till vårt marknadsteam i Karlstad. Får du gåshud av tillväxt, förbättringspotential och har en stark analytisk ådra är detta rollen för dig!

Vad ditt jobb blir
Som webbanalytiker & konverteringsspecialist är du en del av ett prestigelöst marknadsteam och har ett tätt samarbete med projektledare, utvecklare, designers, controllers och inte minst vår specialist inom performance marketing. Du är en av teamets experter på Google Analytics och Google Looker Studio (Data Studio) och kommer att ha en viktig roll i företaget då du har förmåga att proaktivt analysera och förstå kundernas behov och beteenden. Du får i rollen ta stort eget ansvar och arbeta brett inom - och själv ta fram förslag på - KPI-rapportering, CRO, analys och visualisering av data för våra nordiska sajter och appar.
 • Ansvara för att ta fram KPI-rapportering för webb, appar och medieinvesteringar i Sverige och Danmark till marknadschef, ledning, koncern och övriga delar av organisationen
 • Analysera konverteringsfunneln och kundens livscykel och därigenom driva konvertering på våra digitala plattformar
 • Visualisera och presentera data från Google Analytics och andra system till produktägare och andra intressenter
 • Ta fram ad hoc-rapporter och -analyser på våra webbplatser och appar
 • Identifiera förbättringspotential i våra kanal- och medieinvesteringar genom din konverteringsanalys
 • Föreslå förbättringar utifrån dina analyser, som sedan ligger till grund för utvecklingen av våra digitala plattformar
 • Löpande uppföljning av kampanjer kopplade till sälj och pågående auktioner
 • Tillsammans med vår Tech-avdelning driva och följa upp vår A/B-testning
 • Analysera nyhetsbrev och befintliga automationer för att stärka konvertering via e-post och sms


Vem du är


Vi söker dig som är har erfarenhet av att arbeta med Google Analytics och Google Looker Studio. Starkt lysande stjärna i kanten om du redan har börjat sätta dig in i GA4! Du ska ha erfarenhet av att arbeta med KPI-rapportering, analys av beteenden på digitala plattformar, och att pedagogiskt presentera analyser för olika intressenter. Du gillar att hålla dig uppdaterad på det senaste inom analys och visualisering.

Som person är du är utåtriktad, engagerad, och har ett affärsorienterat förhållningssätt samt en förmåga att sprida lärande och kunskap om kundernas beteende vidare ut i organisationen.

Du kommer arbeta självständigt vilket ställer krav på struktur, kommunikation och driftighet. Med det som bakgrund ser vi framför oss att du trivs med att ta stort ansvar och leda dig själv i projekten. Då vi är ett företag i ständig förändring tror vi att du kommer trivas bäst hos oss om du är prestigelös, snabbrörlig, flexibel och har en hög förmåga att driva ditt arbete med ett lösningsorienterat mindset!
 • Erfarenhet av KPI-rapportering och analys, och är bekväm i att presentera dina analyser för olika intressenter
 • Förmågan att avgöra när analysen tillför värde och när det blir nice to know
 • Djup teknisk kompetens inom Google Analytics
 • Erfarenhet av Google Tag Manager
 • Erfarenhet av visualisering av data via Google Looker Studio och/eller Power BI eller motsvarande verktyg
 • Examen inom relevant område för tjänsten
 • Då vårt koncernspråk är engelska krävs goda kunskaper i både svenska och engelska
Du kommer att sitta tillsammans med vårt Tech-team i Lund men rapporterar till vår CMO i Karlstad.

Detaljerna
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Ansökan: Senast 7/4
Arbetsort: Lund men även Karlstad finns som alternativ arbetsort.
Personlighets- och kapacitetstester kan komma att bli aktuellt under rekryteringsprocessen. Referenser och bakgrundskontroll tas på slutkandidat.

Vi erbjuder 6 veckors semester, friskvårdsbidrag, pensionslösning och sjukvårdsförsäkring. Men framför allt tycker vi om att göra saker ihop så som träning, friskvårdsaktiviteter, AW:s och kick-offer!

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Klaraviks HR-chef Andrea Elfman på 079-0060044 eller andrea.elfman@klaravik.se eller Klaraviks CMO Karin Malmberg på 0733-140624 / karin.malmberg@klaravik.se
Mer info
Kontaktperson Andrea
Telefon 0790060044
Område Lund
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 apr 2023 (16 dagar kvar)