Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Ekonomidirektör till kommun

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en interim Ekonomidirektör till en kommun i Skåneregionen. Här kommer du verka som kommunens ekonomidirektör, vilket innebär att vara kommundirektörens förlängda arm i alla ekonomi- och budgetfrågor samt att agera första linjens chef över enheten för budget och finans.

I uppdraget ingår strategisk ekonomistyrning, planering och uppföljning samt att vara en drivande kraft i kommunens utvecklings- och förändringsarbete. Du förväntas bidrar till tydliga beslutsunderlag och en ekonomiprocess med hög kvalitet. Du kommer även under perioden att vara föredragande i kommunstyrelsen i ekonomifrågor.

En viktig del av uppdraget är att skapa förutsättningar för en resurseffektiv organisation och att hela koncernen når en ekonomi i balans över tid. Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform. En väsentlig del av uppdraget är därför även att stödja VD och driva utvecklingen av kommunens kommunala bolag.

Som interim ekonomidirektör ska du aktivt verka vid:
 • måndagsmöte med politiken och kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU), varje vecka
 • kommunkontorets ledningsgrupp (KKLG)
 • kommunledningsgruppen (KLG)
 • koncernledningsgruppen
 • samhällsbyggnadsprocessens ledningsgrupp
 • vid kommunstyrelsens sammanträde
Därtill förväntas du medverka vid regelbundet återkommande träffar med bolagsekonomerna samt vid behov delta vid kommunfullmäktiges sammanträde.

Mer information om arbetsgruppen och uppdraget får du i ett senare skede i processen.

Kvalifikationer
 • Du har tidigare arbetat som ekonomidirektör eller ekonomichef i en kommunal verksamhet på central nivå. Gärna från en större svensk kommun.
 • Du har mycket goda kunskaper om budget och redovisningsarbete på övergripande lednings/koncernnivå.
 • Du har kunskap eller erfarenhet av större investeringsprojekt.
 • Meriterande: Bolagsstyrning inom kommunal verksamhet.
 • Meriterande: Styrelseuppdrag.
 • Meriterande: Tidigare erfarenhet av Raindance, Stratsys och/eller QlikSense.
Personliga egenskaper

Uppdraget ställer krav på att du är kommunikativ, har god pedagogisk förmåga och är trygg i uppdraget att tala såväl inför som med politiker, chefer, näringslivsrepresentanter samt medarbetare och anpassar ditt budskap till målgruppen.
Du har visat på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Trots begränsad information eller svåra omständigheter har du visat god förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår uppdragsgivare önskar start i början på oktober och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-03-31. Med option på förlängning om 6 månader. Du kommer att vara anställd av JobBusters och arbeta som konsult hos vår spännande uppdragsgivare i Lund. Distansarbete är möjligt max en dag i veckan på fredagar.
Mer info
Kontaktperson
Johanna Johnsson
Telefon
Email
Område
Sista ansökningsdag
13 okt. 2023 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare