CFO till Hedson, Arlöv

CFO till Hedson, Arlöv

Hedson är en ledande leverantör av högklassiga system för härdning, lyftning och rengöring till bilverkstäder, däckverkstäder och industriföretag över hela världen. Huvudkontoret ligger i Arlöv och koncernen omsätter ca 280 MSEK med stabila marginaler och har ca 130 medarbetare.

CFO

Med nyutvecklade produkter och gynnsamma marknadstrender står Hedson redo för fortsatt tillväxt. Vill du vara med på resan? Är du är en erfaren, professionell och affärsmässig ledare? Då kan du vara den vi söker.

Som CFO får du en central och avgörande roll i Hedsons fortsatta framgång och utveckling. Du rapporterar till CEO och leder en avdelning med 4 medarbetare och har funktionsansvar för ekonomifunktioner i koncernens utländska dotterbolag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Vara affärspartner i strategiska frågor gentemot CEO och övriga i ledningsgruppen och tillsammans med CEO representera bolaget gentemot styrelse, ägare och andra stakeholders.
  • Leda och utveckla finansfunktionen för att på bästa sätt bidra till att realisera bolagets strategier.
  • Säkerställa effektiv och verksamhetsstödjande struktur och system kring redovisning, rapportering, complience, controlling mm.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå och flerårig erfarenhet av att ha lett en finansorganisation, sannolikt på gruppnivå inom tillverkningsindustrin. Du har erfarenhet och känner dig trygg inom såväl redovisning som controlling och kan bygga på tidigare erfarenheter av strategiskt arbete.

Personliga egenskaper
Som person har du ett strategiskt och affärsmässigt mindset samtidigt som du engagerar dig i operativa uppgifter där så behövs. Du är en tillgänglig, trygg och coachande ledare som ständigt söker vägar att förbättra din organisations förmåga att bidra till verksamhetsmålen.

Mer om Hedson
Hedson levererar produkter under tre varumärken – IRT, Drester och Herkules, var och en marknadsledande inom sitt segment. I Europa och Nordamerika är Hedson marknadsledande och bolaget har närvaro på över 80 marknader globalt.

Bolaget bildades 1999 genom en sammanslagning mellan IRT och Drester. Huvudkontoret och en produktionsanläggning finns i Arlöv. Övriga produktionsanläggningar finns i Vänersborg respektive Kassel. Dessutom finns distributionscentraler i Paris och Toronto.

Med gynnsamma marknadstrender, investeringar i produktutveckling och försäljning står man redo för fortsatt utveckling och tillväxt.

Hedson är en del av Storskogen.

Läs mer på hedson.com


Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (8 dagar kvar)