Utvecklare till gardenr (en app för odling och biologisk mångfald)

Utvecklare till gardenr (en app för odling och biologisk mångfald)

Alla kan odla och få saker att växa, och alla kan göra något för att förbättra den biologiska mångfalden. Vi vill leverera en grym upplevelse för våra användare och göra det enkelt och kul att göra våra trädgårdar, balkonger och fönsterbrädor till en lite bättre plats. Vill du hjälpa till?

Vi söker en utvecklare som tillsammans med UX kan se till att vi bygger en grym tjänst. Vi har en Backend i Node, kör NestJS, REST API:er kanske borde vi köra GraphQL men det gör vi inte, än...
Ryggraden är mängder av växtdata som vi hämtar från en rad olika ställen; öppna API:er, screenscrapes, botaniska databaser, wikimedia, väderdata, platsdata etc. Allt detta tillsammans blir omfattande information som kan stödja och inspirera användaren genom appens skräddarsydda råd.

Idag handlar tjänsten om:
1) Gamification med små utmaningar i trädgården för att förbättra biologisk mångfald och kunna odla sin egen mat. Bygg ett bihotell få 10 poäng, odla mikrogrönt i fönstret få 5 poäng osv.
2) Ett verktyg för att skissa upp sin trädgård och fylla den växter och få skräddarsydda råd gällande vad och när man kan göra saker och vad som funkar att plantera och odla på olika platser.
3) VäxtID genom foto för att ta reda på vilken växt man har i trädgården eller vad man stöter på i naturen eller i andra trädgårdar.

Saker vi har framför oss är att exempelvis bygga en plattform för online-kurser inom trädgård med streamat innehåll, ett CMS, datadrivna notifieringar till användaren, delnings och inbjudningsfunktioner, utbyte av data med forskningsprojekt och mycket annat spännande vi inte kommit på än...

Det riktigt roliga är att du kommer att få driva och genomföra mycket av detta (nästan) oemotsagd!

Vi är en startup som sitter i Lund och du är välkommen hit oavsett vem du är, hur du ser ut, om du har en jätteodling med zucchinis eller bara en död kaktus i ett fönster. Vår tjänst är för alla och även vår arbetsplats.

Vi tycker det är viktigare att våga prova än att kunna allt från början, och vi gillar att diskutera och sedan kötta på.

Så kom med din erfarenhet, dina värderingar dina mål, det är det vi behöver för att skapa något fett!
Mer info
Kontaktperson Filip Johansson
Telefon 046291291
Email Mejla Filip Johansson
Område Lund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.gardenr.com
Sista ansökningsdag 8 dec 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och bygg applikationen för nästa generations trädgårds och odlingsälskare! Gamification i trädgården, hacks för hur man hjälper den biologiska mångfalden, ett verktyg för hur man förbättrar sin självförsörjningen och lever lite mer oberoende. Bygg (nästan) oemotsagd och jobba i ett tight team med en UX:are och en annan utvecklare och bara lös det som dyker upp. Var med i en kul start-up och skapa en grym produkt!