Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-chef vid Södra militärregionen (civil befattning)

Ansök nu
Om enheten

Vad betyder ditt jobb för dig? Vad betyder ditt jobb för andra?
Att försvara vår demokrati, vårt folk och vår livsstil är vad en anställning i Försvarsmakten ytterst handlar om. I den Södra Militärregionens stab arbetar både militär och civil personal med detta genom samordning av militära insatser inom sitt område och av hemvärnets verksamhet.

Vi söker nu en rutinerad HR-chef med god förståelse för militär verksamhet. HR-chefen ingår i regionstaben som stödjer chefen i dennes ledning och som skapar förutsättningar för förbanden inom MR S att lösa sina uppgifter. HR-chefen ansvarar för och leder den Södra Militärregionens personaltjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-chef och avdelningschef för personalavdelningen (J1) ansvarar du för bedrivande av personaltjänst omfattande samtliga personalkategorier. Du stödjer chefen för den Södra Militärregionen och enhetschefer i regionen i deras arbetsgivaransvar, med personalförsörjning och med karriär- och successionsplanering. Du ansvarar även för lönebildning, förhandling, samverkan, avtal och policys rörande personaltjänst.

Verksamheten har en hög planerad personalomsättning. Medarbetare kommer och går och det är precis så det ska vara. MR S ska vara en arbetsplats där man stärker sin konkurrenskraft på arbetsmarknaden genom att man levererar och utvecklas mot nästa steg i karriären. Detta kräver ett starkt institutionellt minne så att en ny medarbetare börjar sitt arbete där den förre slutade. Det kräver även att Södra Militärregionen är bättre än andra på att snabbt bygga starka, högpresterande team. Här har HR-chefen en central roll i att etablera nödvändiga strukturer och i att avge stöd till linjens chefer.

Som HR-chef arbetar du såväl i som utanför Försvarsmakten för att tillsammans med företag i regionen driva gemensamma frågor mot i första hand akademi och kommuner. HR-chefen bör även finnas i relevanta civila nätverk för sin omvärldsbevakning, för att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke, för att skapa en attraktiv utbildningskatalog och för att göra Försvarsmakten till en integrerad del av samhället. Resor med övernattning förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer
  • Genomförd relevant universitets-/högskoleutbildning eller utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Minst 5 års erfarenhet som HR-chef eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
  • Körkort lägst klass B
Meriterande
  • Minst 5 år som medlem i ledningsgrupp
  • Tidigare anställning i Försvarsmakten
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Erfarenhet av flera olika HR-system
Personliga egenskaper
Vi vill att du som söker är allmänt omvärldsintresserad och driver på med en ambition och passion som smittar av sig i och utanför organisationen. Du skapar dragningskraft åt MR S och de projekt du initierar. Du leder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, anställningen inleds med
6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Revingehed
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta:
Planeringsofficer Jonas Ivarsson, 073-3667572

Fackliga företrädare:
OF Krister Forsberg nås via växeln 046-368000
OFR/S Senadin Sela nås via växeln 046-368000
SEKO Sven-Erik Borg nås via växeln 046-368000
SACO Maria Iglesias nås via växeln 046-368000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare