Hoppa till innehåll
AAK Sweden AB logotyp

Health & Safety Coordinator

Ansök nu
Vi söker nu en Health & Safety Coordinator till vår anläggning i Dalby

Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 3.900 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar. AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

I Dalby producerar vi bland annat majonnäser, emulsioner, dressingar, såser, margariner och oljor. Mer information om våra produkter finner du på www.rapsona.se och www.alba.se.

Vi är framgångsrika i vårt arbete och samarbetar idag med flera av de största aktörerna inom Foodservice både lokalt och internationellt. För fortsatt framgång behöver vi vara lyhörda för trender och nyheter, såväl från kunder som från leverantörer och branschen i stort. Vi uppskattar både nyfikenhet och frågvishet, vi är the Co-Development Company. Om du har en bra idé kommer vi tillhandahålla en miljö där den kommer att utvecklas till en fantastisk produkt eller upplevelse för våra kunder. Dina idéer är vår drivkraft.

Om tjänsten
Din roll kommer präglas av stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara att driva, koordinera och utveckla arbetsmiljöarbetet. Du är också den lokala representanten i koncernens centrala arbete inom HSE och hållbarhetsfrågor. Utöver detta deltar du tillsammans med produktionsledningen i arbetet kring ständiga förbättringar avseende produktivitet, process och produktkvalitet.

Dina arbetsuppgifter:
  • Ansvara för säkerhetsarbetet och tillhörande rapportering inom företaget
  • Medverka till att driva, utveckla, följa upp och rapportera det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Bevaka och tolka ändringar i regelverk, samt ha kontakt med myndigheter inom arbetsmiljö
  • Stötta chefer och medarbetare i det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet, följa upp handlingsplaner samt identifiera, utreda och förebygga risker
  • Driva skyddskommitté, utföra riskbedömningar, skyddsronder och utredning av tillbud och olyckor
  • Hantera miljöfrågor med avseende på rapportering och koordinering med myndigheter
  • Vidareutveckla och implementera processer med tillhörande rutiner och instruktioner i linje med gällande lagar, standarder och övergripande affärsmål
  • Genomföra förändringar och driva arbete med avvikelseutredningar
  • Delta i olika projekt och arbetsgrupper på såväl lokal som central nivå
Erfarenhetsbakgrund:
Vi söker dig som har relevant utbildning inom området samt flera års erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete – gärna inom tillverkningsindustrin.

Personliga förmågor:
Som person har du har en förmåga att inspirera andra i vårt arbetsmiljöarbete och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet, samtidigt är du en positiv lagspelare som ser möjligheter istället för problem. Du känner stort ansvar för ditt arbete och jobbar med fokus på resultat och kvalitet. Det är även viktigt att du är en god kommunikatör samt har förmågan att kunna leda och engagera medarbetare.

Bland dina kompetenser finns även en fallenhet för att överblicka och utveckla företagets processer och du stimuleras av att ständigt identifiera förbättringspotential.

Vårt koncernspråk är engelska och vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska obehindrat såväl i tal som i skrift.

Kontaktpersoner:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår Site Manager Andreas Åkesson via mail andreas.akesson@aak.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Marie Sundström 0454-828 67 eller via mail marie.sundstrom@aak.com

Välkommen att ansöka med CV samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt, dock senast den 9 juni 2023. Urval sker löpande. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
Mer info
Kontaktperson
Andreas Åkesson
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juli 2023 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare